Weskó

Meseteóriák a köbön #1 - Spongyabob kockanadrág

2016. október 05. 17:14 - Molnár Balázs L.

Eszméletlen jó dolgokra lehet lelni az interneten, csak keresni kell egy kicsit. Régebben már találkoztam velük, de most hogy már pörög a Weskó blog, gondoltam gyorsan lecsapok a témára, találtam pár oldalt ahol régi mesék teóriáira leltem, ahol azt taglalják, hogy igazából miről is szóltak. Számtalan az én gyerekkoromban menő meséről jelentek meg hasonló fantáziálások, manapság sajnos már a színvonal említésre sem méltó. Így olyan mesékről olvashatsz majd e cikksorozat részeiben, mint a Hey, Arnold, Garfield, Edd, Edd és Eddy vagy a Fecsegő tipegők. Jó sok van, így garantáltan mindig lesz valami új. Na de vágjunk is bele, első mesénk a Spongyabob kockanadrág lesz (mai napig imádom és nézem), és amúgy nem is tűnik akkora hülyeségnek az elmélet, persze csupán kitalációk, így tessék a helyén kezelni a dolgot.

Atomkatasztrófa

A mese szereplői egy atomrobbanás sugárzása által formált lények, ezzel magyarázva miért is ilyenek. Amit pedig magyarázhat az hogy Bikini-atollnál 1946-ban az Amerikai kormány egy vízalatti atomrobbanást hajtott végre, ezzel magyarázva Bikini fenék nevét is. Plusz volt olyan rész is, amiben magát a gombafelhőt is megszemlélhettük, ami csak megerősíti az iménti felvetést. Ráadásként arra is választ kapunk ezzel, hogy hogy lehet egy ráknak egy bálna a lánya, vagy egy ananász hogy nőhet ki a tengerben. Más teóriák szerint pedig a Rozsdás Rákolló pedig egy rákcsapda, míg Plankton étterme, a Veszélyes vödör ahova a kutya se jár,  egy beetető vödör.

Mindenki drogfüggű

Egy marihuánát használó fórumról indult elképzelés szerint pedig, minden karakter él valamilyen tudatmódosító szerrel. Spongyabob meth-függő, Patrik marihuánát szív, Tunyacsáp heroinozik, míg Rákúr masszív kokain használó, Szandi pedig alkoholista. Mondjuk egy ilyen fórumtól maximum ennyi volt elvárható, viszont ez is egy elképzelés. Ők már csak ilyenek.

A hét főbűnről mintázták őket

Az utolsó meglátás szerint pedig, a karaktereket a bibliai hét főbűnről mintázták. Itt Patrik a lusta, Szandi kapta a kevélységet, Rákúr természetesen a fösvény, Tunyacsáp lett a haragos, Csigusz torkos és Plankton irigy. Spongyabobnak pedig a bujaság jutott, amit hát nem tudom hogy mennyire passzol hozzá.

Nos ez lett volna az első rész, némelyik teória egész elborult, valamelyik pedig már már hihető kategóriába esik, de mint már említettem mindegyik csak kitaláció, semmi valóságalapjuk nincs, ezért ajánlatos nem komolyan venni ezeket, ellenben érdekesek.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :)

További részek:

2.rész - Fecsegő Tipegők

fecsego-tipegok-letoltes_3.jpg

3.rész - Hey, Arnold

landscape-movies-hey-arnold_2.jpg

4.rész - Phineas és Ferb

we_re_gonna_build_a_rollercoaster_2_1.jpg

5.rész - Propaganda mesék

med_1438251257_image_2_1.jpg

6.rész - Fosterék háza képzeletbeli barátoknak

168802_0_1.jpg

7.rész - Görcs ikrek

the-cramp-twins-new-pictures-8_1_1.jpg

8.rész - Bátor a gyáva kutya

1003763-gallery-of-courage-the-cowardly-dog-backgrounds_1_1.jpg

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr1111772109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása