Weskó

Látnod kell az Apple 1984-es Superbowl reklámját

2017. január 18. 21:30 - Molnár Balázs L.

apple-1984-model.jpg

Jórészt lassan már a reklámok miatt rendezik meg a Super Bowl-t, kis túlzással. Hatalmas versengés folyik minden másodpercért a nagy gyártók között, hisz több százmillióan nézik évről évre. Az 1984-es eseményen az Apple is leadott egy reklámot, ami azért igencsak menő a mai napig. Az a Ridley Scott rendezte, akinek köszönhetjük a most futó Tabu sorozatot, Tom Hardy főszereplésével, A férjem védelmében-t és a The Man in the High Castle is az ő nevéhez fűződik. De a Szárnyas fejvadász, a Mentőexpedíció és az új Alien film is a kezei alatt készültek. A reklámot pedig, a mára már klasszikussá vált George Orwell 1984 című könyve alapján készítette el.

think-different.jpg

Gondolkozz másképp.

 Elég hatásosra sikerült, már maga a könyv megér egy misét, főleg, ha fogja egy nagyon jó rendező, és csinál belőle egy olyan reklámot, amit tuti nem felejtünk el. Az Apple, ami mára már az egyik, ha nem a legnagyobb gigatech céggé nőtte ki magát, már 1984-ben is arra sarkalta az embereket, hogy gondolkozzanak másképp. Akit érdekel, nagyjából milyen is lehetett akkoriban Steve Jobs, és az Apple, ajánlom figyelmébe a 2015-ös Steve Jobs filmet, főszerepben Michael Fassbender, Kate Winslet és Seth Rogennel. Nagyon jól sikerült végre bemutatniuk, pedig csak nagyjából egy helyszínen mozog a film, de mégis át tudta adni azt, milyen is lehetett valójában. Az Ashton Kutcher félét pedig kerüljétek. Legyetek jók!

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr1612137001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása