Weskó

Így játssz konzolként a mobiloddal - AirConsole

2017. január 19. 15:00 - Molnár Balázs L.

maxresdefault_5_1.jpg

Használd a telefonod kontrollerként, játssz gépen vagy okos tévén, akár a haverokkal is.

 Végre egy igazán jó ötlet került megvalósításra, mindig lesem az új alkalmazások listáját, miből is lehetne valami értelmes tartalmat összerakni nektek, folyamatosan tesztelem és használom őket, most pedig beérett a fáradozásom. Az AirConsole egy böngésző alapú platform, ahol futnak majd az elindított játékok. Ez okos tévén és számítógépen egyaránt működik, így nem lesz gond akkor se, ha a nappaliban akartok egy baráti összejövetelkor játszani.

Amint beléptünk, az AirConsole generál egy kódot nekünk, amit a telefonunkba beírva, rögtön kontrollerré alakul a mobil kijelzője. Hasonló az Ubisoft Just Dance megoldása is. Innentől kezdve pedig az alkalmazás áruháza jelenik meg a gépünkön vagy tévén, ahol egy vagy több szereplős játékok között válogathatunk. Ami meglepően gyorsan megtörténik. Jelenleg a legtöbb játék minősége silány, enyhén szólva. Akárcsak a felhozatal, pár tucat játék érhető el rajta mostanáig. Ami valljuk be, nagyon szegényes.  De akadnak gyöngyszemek, amikkel remekül el lehet ütni az időt. Az alkalmazás a reklámokból tartja fent magát, így minden játék előtt feldobja, hogy $2.99-ért cserébe reklámmentességet kapunk, illetve még egyéb bónuszokat a játékokban, és előbb férhetünk hozzá az új játékokhoz. Ráadásul egy Master controllerrel is gazdagabbak leszünk. Hogy ez mit takar, ne kérdezd.

image_1_1.png

Az alkalmazás egyszerűen használható, és meglepően gyors.

Alkalmazás

 Ahogy elindítjuk, kapunk egy letisztult kezelőfelületet, ahol Facebook és Google fiókunkkal tudunk bejelentkezni. Itt egyébként még egy promóciós videó is ízlésesen elhelyezésre került. - Ha minden igaz, elvileg böngészőból is futtatható, ha csak kiszeretnénk próbálni előtte. - Ezután már csak a webes felületen kapott kódot kell beütni, és indulhat is a móka. Belépve pedig kvázi egy távirányítót kapunk a telefonunk kijelzőjén, amivel navigálni tudunk az áruházban. Plusz ha akarjuk, tudjuk változtatni a profilképünk és a nevünk is, egy szempillantás alatt.

airconsole_browser_based_video_game_platform_3_1.jpg

Letisztult menü, nincs túlgondolva, de játékok terén elég szegényes még a felhozatal.

Áruház

 Akárcsak a mobil app, úgy a webes felület is ezt a letisztult, sallangmentes felületet kapta, semmit nem vittek túlzásba. Itt megkapjuk a szokásos kategóriákat, mint az utoljára játszott, egyjátékos, legjobbra értékelt, többjátékos, árkád, kártya és a teszt fázisban lévők. De alkalmazások is vannak, pontosan kettő, az egyik egy karaoke, ahol barátainkkal együtt tudunk énekelgetni, míg a másik egy sima Youtube lejátszó.

maxresdefault_1_2_1.jpg

Egyelőre társaságban sokkal szórakoztatóbb, mint egyedül.

Élmény

 Meglepően jó élményt tud nyújtani, főleg társaságban, de egyedül is el lehet vele szórakozni, ha nincsenek eget verő igényeink. A reklámok természetesen idegesítőek lehetnek, de az is kulturált keretek között mozog, általában a játék előtt feldobja, hogy érdemes lenne havi 900 forintért előfizetni, cserébe csupa jóságot kapunk. Persze egy ilyen megoldásnál, az egyik legfontosabb, mennyire gyorsan reagál a telefonon lenyomott parancsra a webes felület, a helyzet az, hogy konkrétan azonnal. Persze nem árt, ha az internet és a gép vagy a tévé is a helyzet magaslatán van, viszont akkor semmilyen probléma nem lesz az alkalmazás működésében.

 how-to-write-a-press-release-summary-and-why-it-matters_1.jpg

Mindenképp érdemes kipróbálni legalább egyszer.

Összegzés

 Összességében egy hiánypótló dolog lehet, nemrég írtam az GeForce Now-ról, ami hasonló streaming formában próbálja meg forradalmasítani majd a játékok futtatását. Viszont telefon mindig van az embereknél, nem kell kontrollereket venni, csupán elővesszük egy társaságban a telefont, benyomjuk az alkalmazást, és akár egyszerre nyolcan is tudunk szórakozni vele. Főleg, hogy Android és iOS rendszerre is egyaránt elérhető, ezáltal nincsenek határok. Ha tovább fejlesztik, jönnek új játékok, az irányításon is dolgoznak és későbbiekben megreformálják ezt a reklám alapú koncepciót, valami nagy dolog is lehet még belőle.

 Ha tetszett a cikk és szeretnél még hasonlót, kövesd a Facebook oldalam, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény.  Ja meg ott az Instagram is, ott is csupa érdekeset osztok meg. ;)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr7612137311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása