Weskó

Hologram feleséget a népnek!

2017. február 13. 21:49 - Molnár Balázs L.

azuma-hikari-gatebox.jpg Egyszerűen imádok blogolni. Főleg, amikor ilyen gyöngyszemekre lel az ember. A Vinclu japán cég rukkolt elő most egy asszisztenssel. Kaptunk egy klasszikus, japán anime karaktert, amiket valamiért nagyon szeretnek arrafelé. Sőt, a világ minden táján. Bár a mai napig nem értem, hogy lehet recskázni egy rajzfilmre. Na de az egy másik téma. :D Szóval japánban előálltak egy ilyen asszisztenssel, aki már nem csak a kérdéseinkre válaszol, hanem már úgy fejlesztették, hogy ha magányosnak érezzük magunkat, akkor hű társ legyen a bajban. Az előző mondat pedig most nyer értelmet. Egyébként a hologram feleséget Azuma Hikari nevet viseli, minket pedig nemes egyszerűséggel csak gazdámnak hív. Mondanám, hogy kellemes, lágy hangon szólít minket a kedves Hikari kisasszony, de a videó első 5 másodperce alatt felkúrt a hangja, szóval maradok az húsvér lányoknál. Pedig. Pedig.. Már majdnem elgondolkoztam.

gatebox_main.jpg

Mint egy igazi feleség. 1:1

 Egyébként rendes, szól ha esős idő van, ne legyünk marhák, vigyünk magunkkal esernyőt, képes bekapcsolni a fűtést, hogy ne a jéghideg lakásba menjünk haza, illetve fel is kapcsolja nekünk a lámpát, ha úgy van. A cég annyira szeretett volna egy igazi társat kreálni, hogy a kis Hikarink együtt programozik velünk, akár közösen nézhetjük a Barátok közt 435343 epizódját, majd ha eljön az elalvás ideje, szépen jóéjt kíván nekünk. Beteg. Még beszélgetni is tudunk vele. A nap folyamán pedig üzeneteket is küld a telefonunkra, hogy hazavár, siessünk már, unatkozik. Tényleg beteg.Természetesen tanul a beszélgetésekből, interakciókból, így minél többször vesszük igénybe a kisasszony szolgáltatásait, annál jobban megért minket, és tud velünk együttműködni.

gatebox-1200x630-c.jpg

Leginkább egy kávéfőzőre hasonlít Hikari otthona.

 Japánban egyébként pont most a legnagyobb probléma, hogy nincs kedvük szexelni az embereknek, ergo a társadalom sem gyarapodik úgy, ahogy szeretnék. Hikari egy Gatebox nevű szerkezetben jelenik meg, ami egy kör alakú vödör szerű cucc. Hanggal tudjuk életre kelteni, majd hologramként tűnik fel, és innentől kezdve használhatjuk kedvünkre. Továbbá számtalan érzékelő és kamera található ebben a vödörben, amik figyelik a mozgásunkat, majd ez alapján fel is ismer minket. Az ára átszámítva forintra olyan 700-800 ezer forint környékén van, eddig csupán Japánban és Amerikában lehetett előrendelni, az első háromszáz limitált kiadást pikk pakk elvitték. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ilyen szempontból kezd egész rossz irányba haladni a társadalom. Egyébként jók az asszisztensek, jó ötlet, hogy bármikor kérdezhetünk tőlük, segítenek kordában tartani a dolgaink, de amikor maga az emberséget próbálják reprodukálni, kiváltani, az annyira már nem biztos, hogy jó ötlet. 

 

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr3512255530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása