Weskó

The Grand Tour - Sokkal több, mint egy autós műsor

2017. március 06. 11:55 - Molnár Balázs L.

landscape-1465219184-clarkson-hammond-may-the-grand-tour.jpg

 Na erről van szó! Végre összeállt a nagy csapat ismét, és lerakták újra az autós műsorok fellegvárát. Emlékeztek még a nagy hármasra, akik felépítették a Top Gear brandet? Jeremy Clarkson, James May és Richard Hammond. Ők maguk voltak a Top Gear. Nos miután Jeremy nyakon vágta a Top Gear producerét, távozni kellett a műsorból. Nem sokkal később, a két műsorvezető társa is követték őt, majd az Amazon Prime megvásárolta őket, hogy készítsenek oda egy fasza kis autós műsort. Jelentem sikerült.

Valljuk be előtte őszintén, ha nem is feltétlen magát a műsort szerettük, hanem a három karaktert. A Grand Tour alap felépítése azon alapszik, miszerint minden részben elmennek egy teljesen más országba, ahova viszik a hordozható stúdiójukat, és azon belül mindig az adott országból érkeznek az emberek nézőnek. Itt megy a szokásos hülyülés, van egy Conversation Street (kibeszélő utca) nevű blokk benne, ahol feldobálnak témákat és arról beszélnek pár mondatot. Majd minden résznek van egy másik oldala, amikor utaznak a srácok.

maxresdefault_8.jpg

 Mindig más ország, más autókkal és más környezetben vezetnek, ezzel is színesebbé, izgalmasabbá téve az utazást. Ez idő alatt számtalan várost ismerhetünk meg, a kultúrát is próbálják hozzánk kicsit közelebb hozni, persze a tőlük már jól megszokott stílusban. A Top Gearból azért áthoztak néhány régi dolgot. Itt is készítettek egy saját pályát, meg egy saját pilótát is szereztek hozzá, aki leteszteli az autókat. A pálya nem is rossz, a sofőr pedig valami Nascaros amcsi ürge, aki borzasztóan idegesítő, erőltetett humorral jön folyton, majd azt a poént sütik el adásról adásra Jeremyék, hogy amelyik autó 8 henger alatt van, az kommunista. Remélem nem kell magyarázni. :D Aztán ott van a szokásos hívjunk egy sztárvendéget a műsorba blokk, ahol az első három részben azt játszották el, miként nem jutott el élve egyik híres ember sem a stúdióba. Elsőre vicces volt, hogy hullottak az emberek, majd James May megkérdezte, hogy akkor ő már nem jön? Ezt a poént csak az első részben háromszor sütötték el. Sok. Néha nagyon erőltetik sajnos, tudom kell a show-t csinálni, de lehetne természetesebb is. Szóval ezeken a visszatérő poénokon csak felül kell emelkedni. Valahogy. Mondjuk a részek elején, amikor egy drón köröz a stúdió sátor körül, és valahogy mindig kiiktatják, Amerikában például lelőtték, Afrikában pedig egy zsiráf verte le a nyakával. Szóval vannak pici, de aranyos dolgok is benne.

the-grand-tour-season-1-episode-5-1.jpg

 Viszont van amikor zseniális a cucc. Amikor minden összeáll, a képi világ valami elképesztő, meg az egész műsor nagyjából rátett még egy lapáttal a régi Top Gear-re. Tetszik ez az utazós felállás, a beszélgetős rész is nagyon jó benne, elképesztően jól néz ki, látszik hogy itt aztán nincsenek pénz szűkében, és azt csinálhatnak nagyjából amit csak szeretnének, és ez a szabadság meg is látszik a műsoron. Az egész egyszerűen szerethető, minden hibájával együtt. Nagyjából annyit tudnék mondani még ehhez, mint férfi és autóimádó, aki szerette ezt a hármast régen is, az most sem fog csalódni. A The Grand Tour nagyobb lett, továbbra is lenyűgöző szuper autókkal vár, és hatalmas országokat átívelő kalandra visz minket, de ez már sokkal-sokkal több mint egy sima autós műsor. Már lement egyébként az első évad, de már berendelték a harmadikat is.

 

Egy kis ízelítő, mire számíthatsz az első évad folyamán.

   Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :)  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr9612315437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása