Weskó

A nő, aki elsőként repülhette volna körbe a földet - Sztori tájm #2

2017. március 15. 20:02 - Molnár Balázs L.

ajanlott_1.jpg

 Ha csütörtök, akkor Sztori tájm! Tudjátok, ez az a sorozat, amikor Andersen leszek és elmesélek egy már rég elfeledett, vagy épp egy manapság történt, szerintem érdekes kis történetet. Most egy rejtélyes kis szösszenet lesz, méghozzá az első nőről, aki megpróbálta körberepülni a Földet. Ez a hölgy Amelia Earhart volt, aki még 1937-ben, navigátorával karöltve, Fred Noonannal igyekezett véghezvinni ezt. Azonban a Csendes-óceán felett, valahol a Howland-szigetnél eltűntek.

Az Howland-szigeten állomásozó amerikai partiőrség ezt az üzenetet kapta utoljára Ameliától: "Másfél óráig van üzemanyagunk, nincs szárazföld", majd nem sokkal később megszakadt velük a kapcsolat. Azóta is rejtély övezi eltűnésüket.

Persze, mint mindig, ilyenkor is rengeteg teóriá keletkezik, olyan például minthogy, Amelia egy amerikai kém volt, majd a japánok elfogták. De volt olyan is, hasonló megközelítésből mint a holdra szállós, hogy csupán egy kitaláció volt az egész, nevet változtatott,és visszament Amerikába.

Valaki pedig azt állította, hogy egy lakatlan szigetre sodródott, majd ott halt meg. Azonban 2010-ben egy kutatócsoport csontokat talált a Csendes-óceánban közel ahhoz a helyhez, ahol lezuhanhatott Amelia repülője, de sosem tudták bebizonyítani, hogy az valóban ő csontjai lettek volna.

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :) 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr3712335457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása