Weskó

Az elveszett angol kolónia és a háromszáz éves gróf - Sztori tájm #4

2017. március 30. 18:27 - Molnár Balázs L.

ajanlott_7.jpg

 Ha csütörtök, akkor Sztori tájm! Tudjátok, ez az a sorozat, amikor Andersen leszek és elmesélek egy már rég elfeledett, rejtélyes vagy épp egy manapság történt, szerintem érdekes kis történetet. Múlthéten A kis herceg megalkotójának eltűnése után nyomoztunk, előtte Az első nőnek, aki átrepülhette volna a Földet jártunk utána. Míg az első részben a Dán kissrác történetét meséltem el, aki csupán történelem leckéjét akarta elkészíteni, majd a végén talált egy náci repülőgépet pilótástul. Ezen a héten pedig rögtön két sztorit is hoztam, igaz egészen rövidkéket.

Az elveszett angol kolónia

 Réges régen, egy messzi messzi szigeten, az angolok 1587-ben egy kolóniát alapított az Újvilágban, Roanoke-szigetén. Több mint 100 telepes utazott a szigetre, hogy benépesítsék az Észak-Amerikai szigetet, azonban nem jártak sikerrel. Ez már a második próbálkozásuk volt a kolónia létrehozására a briteknek. Az expedíció vezetője John White volt, azonban időközben visszautazott utánpótlásért, aztán pedig hívta a kötelesség a spanyolok ellen. Három évvel később visszatért a kis szigetre, majd hűlt helyét látta az ott hagyott kolóniának. Egyszerűen felszívódtak a telepesek, csupán a házak álltak ugyanott, ahol eddig. Egyetlen holtest, nyom sem utalt arra, hogy megölték volna őket. Eltűntek. Az egyik fa törzsébe csupán egyetlen szó volt vésve: "CROATOAN". Ezen történet körül is rengeteg pletyka kering, miszerint a telepeseknek nem sikerült megfelelően gazdálkodniuk, az éhhalál szélére sodródtak, így fogták magukat és átcuccoltak Croatoan szigetére. Valakik szerint a Spanyolok végezték ki őket, vagy az angolok megelégelték a várakozást, és elindultak haza, azonban hajótörésben otthagyták a fogukat. Vagy csupán elvegyültek a környező népekben. Viszont semmit nem hagytak hátra, nem maradtak fent utánuk, sem ruhadarabok, sem tárgyak amiket használtak volna.

A háromszáz éves gróf

 Saint-Germain gróf, aki feltehetően magyar származású volt, azt állította, hogy feltalálta a fiatalság elixírjét, és hogy ő maga már 300 éves. A 18. században több feljegyzés készült róla. Az 1700-as évek elején és végén is minden leírás 40 év körüli férfinak említi a grófot, aki az eltelt idő alatt mintha semmit sem öregedett volna. Születési helyéről és idejéről nincsenek pontos adatok,halálának időpontját 1784-re saccolják, de sokan még a 19-20. században is látni vélték.

Többet akarok!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény.  Ja meg kövess az Instagramon is, ott is csupa érdekeset osztok meg. :)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr5412373011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása