Weskó

Sikeres volt, nem kellett.. - Elkaszálta a Nintendo a NES Classicot

2017. április 19. 17:51 - Molnár Balázs L.

large.jpg

 Valami brutális lejtmenetben volt a Nintendo a Wii U megjelenése óta, nagyon nagy hátrányt halmozott fel a konkurens konzolgyártókkal szemben, ha egyáltalán lehet őket konkurensnek nevezni. Hisz a Nintendo konzoljai hiába voltak egy generációban a Sony vagy a Microsoft konzoljaival, azért mindig kilógott a lóláb, ez pedig általában a teljesítményben mutatkozott meg. Tavaly év végén pedig rámentek a nosztalgia faktora és kiadták újból a NES Classicot. 

Annyira sikeresen lovagolták meg ezt, hogy egészen eddig több mint másfél milliót értékesítettek belőle. Nemrégiben volt egy pletyka, hogy már nem gyártják többet, csak azok vannak már amik a boltokban, később viszont azt mondták hogy jön majd új készlet. Most azonban végleg leáldozott a kis konzolnak, nem gyártják többé. Egyébként 60 dollár volt az ára, ami nálunk olyan 25-30 ezerért ment és 30 rátelepített retro játékkal érkezett, ami nem volt bővíthető. Még is azonban sok embernek a gyerekkorát tudta visszahozni pár pillanat erejéig, és úgy tűnik most már ezzel a másfél millió darabbal kell beérniük az embereknek. Mondjuk a Nintendo sosem volt híres az ésszerű döntéseikről, azért talán most majd elindul felfelé a Switch-el a szénájuk és végre újra a régi fényében tündökölhet az egykor szebb napokat megélt cég. Szívből ajánlom nekik, rengeteg felejthetetlen pillanatot okoztak nekem  gyermekként a Nintendo 64-el, legyen szó a 3D-s Super Mario 64-ről vagy a Carmageddon 64 hajtépő iramáról.

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, kövesd a Facebook oldalam, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény.  Ja meg ott az Instagramon is, ott is csupa érdekeset osztok meg. ;) 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr4512430447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása