Weskó

A Zodiákus gyilkos - Sztori tájm #6

2017. május 14. 17:57 - Molnár Balázs L.

ajanlott_9.jpg

 Kicsit rég volt Sztori tájm. ja. Na de itt vagyok. Csapassuk. A Zodiákus gyilkos Észak-Karolinában tevékenykedett a '60-as, '70-es években.Elsősorban fiatal lányokat, párokat vagy egyedül lévő férfiakat gyilkolt késsevagy fegyverrel. Híressé mégis a levelei tették, melyeket a róla cikkezőújságoknak vagy épp a rendőrségnek küldött. Ezekben a levelekben mindiolyan információkat közölt a gyilkosságról, mely alapján biztossá vált, hogy ő volt az elkövető. Levelei titkosírással készültek, így ezek közül a mai napig van,amit nem sikerült megfejteni.

 A rendőrséget folyamatosan heccelte,rengetegszer tett utalást arra, hogy sosem kapják el, és volt, hogy a tetthelyszínéről jelentette be a gyilkosságotMegesett, hogy azon szórakozott, hogy a rendőrök épp mellette hajtottak el.Néhány újságtól azt követelte, hogy jelentessék meg a címlapon az egyititkosírással írt levelét egy adott napon vagy különben egy egész hétvégén áttartó mészárlást fog rendezni. Egyik nyilvános levelében konkrétan megnevezett két nőt, majd figyelmeztette az apákat és a férjeket, hogy vigyázzanak rájuk. De volt hogy azt követelte hogy San Francisco minden lakosa hordjon Zodiákus jelvényt. Egy másik levelében pedig azt állította, hogy azért gyilkol embereket, hogy a paradicsomban legyenek szolgálói, és mivel minél többet szeretne, ezért nem fog leállni a gyilkolással. Erőszakot sosem követett el rajtuk, állítása szerint 37 gyilkosságot követett el. Áldozatai közül többen életben maradtak, akik képesek voltak részletes személyleírást adni róla. Több sértettről feltételezik hogy ismerték a gyilkost, és közeli kapcsolatban álltak vele. Az ügyben közel 2500 gyanúsítottat hallgattak ki, de az ''Zodiákusgyilkos'' személye sosem derült ki. Természetesen a Zodiákus történetét is feldolgozták számtalanszor, így film is készült belőle. Ha érdekel a film, és szívesen elolvasnád a kritikám róla, kattints ide. Mint már említettem, sokszor leveleivel igazolta tetteit, ezért beszúrtam a lap aljára az ominózus levelet. 

Kedves Szerkesztő,
Én öltem meg tavaly karácsonykor a két tizenévest Lake Herman-nál és azt a lánytjúlius 4-én. Hogy bizonyítsam ezt, közlök néhány tényt, amelyet rajtam kívül csakis rendőrség tud. Karácsony:
1. A lőszer márkája Super X
2. Tíz lövést adtak le
3. A fiú hátán feküdt, lábbal az autónak
4. A lány a jobb oldalon feküdt, lábbal nyugatnak
Július 4. : 
1. A lányon mintás pantalló volt
2. A fiú lövést kapott a térdébe
3. A lőszer márkája: Western
Mellékeltem egy titkosírás darabját. A másik két darabot a S. F. Examiner és a S. F.Chronicle kapta meg. Azt akarom, hogy nyomtassák ezt a titkosírást a címoldalra69. augusztus 1-jének délutánján. Ha nem tesznek így, akkor pénteken mészárlásbkezdek, amely a teljes hétvégén át fog tartani. Körbe-körbe fogok cirkálni, és leszedeminden csavargót vagy párt, és tovább folytatom a gyilkolást egészen addig, mélegalább egy tucatnyi embert meg nem ölök. Ez a kód az én identitásom.

Levél forrása: Wikipédia

Ha tetszik amit csinálok, és szeretnéd támogatni a munkám, kérlek dobj egy lájkot a  Facebook oldalamra,  esetleg oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr9512504741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása