Weskó

10 hihetetlen tény John F. Kennedyről

2017. július 21. 23:28 - Molnár Balázs L.

vissza_a_jovobe_tenyek_1_5.jpg

 Hali srácok! A mai résszel nyári szünetre megy a 10 hihetetlen tény sorozat, hogy majd ősszel újult erővel folytathassuk együtt a kutakodást. Ti is imádtátok, több mint negyedmilliószor olvastátok a részeket, emellett én is borzasztóan szeretem összeállítani a részeket. Szóval szeptemberben innen folytatjuk, megújultan, teli energiával. Nézzük is a mai részünk, amiben a talán napjainkig is leghíresebb amerikai elnökről hoztam el nektek pár érdekességet, akinek a meggyilkolásának körülményei a halála után több mint fél évszázaddal emberek millióit érdekli. Az ember, aki feleségével közelebb hozta a Fehér házat az amerikai néphez. John F. Kennedy. Ősszel itt találkozunk.  :)

 

charity.jpg

Kongresszusi képviselőként, majd később amerikai elnökként, John F. Kennedy az ezekből járó minden juttatását jótékony célra adományozta.

holdraszallas-hazugsag01.jpg

 John F. Kennedy úgy vélte, hogy túl sok pénzt emészt fel az űrprogram, ezért ajánlatot tett arra, hogy a Szovjetunióval közösen szálljanak a Holdra.

car-accident-lawyer.jpg

Egyszer Larry King összeütközött John F. Kennedy autójával még 1958-ban. JFK azt mondta neki, hogy elfelejti az egészet, ha King megígéri neki, hogy amikor indul az elnökségért, akkor rá fog szavazni.

mv5bztfhnduwmdgtowzhys00mjnkltllmzytnteyzdyxmzk0nmuyl2ltywdll2ltywdlxkeyxkfqcgdeqxvyntayndq2nji_v1.jpgJohn F. Kennedy volt az egyetlen római katolikus vallású elnök az USA történelmében.

hero.jpg

JFK 1200 kubai szivart vásárolt pár órával azelőtt, mielőtt aláírta az embargót Kuba ellen.

giphy.gif1962-ben, Kennedy titokban lehallgató egységeket telepített a Fehér házba.

25e0c6dc48e5350c022b47bff0985ca1.jpg1999-ben, az amerikai kormány 16 millió dollárt fizetett a Zapruder családnak a JFK megölését megörökítő filmért.

apollo-program-cost-go-to-moon.jpg

Szenátorként, Kennedy ellenezte az Apollo űrprogramot és le akarta állítani azt.

gettyimages-523204139.jpg

Az egyik első elnöki döntéseként arra kérte a kongresszust, hogy hozzanak létre egy béke hadtestet.

santa-claus.jpg

1961-ben, egy kislány levelet írt JFK-nek, amiben azt kérdezte tőle, hogy a Mikulással minden rendben van-e, mert éppen a Szovjetunió nukleáris kisérleteket hajtott végre az Északi sarkon. Kennedy válaszolt a levélre, amiben azzal nyugtatta meg a kislányt, hogy beszélt a Mikulással és minden rendben van vele.

Forrás

Előző részek:
vissza_a_jovobe_tenyek_1_4.jpg

vissza_a_jovobe_tenyek_1_2.jpg
vissza_a_jovobe_tenyek_1.jpg


vissza_a_jovobe_tenyek_7_3.jpg

vissza_a_jovobe_tenyek_7.jpg
vissza_a_jovobe_tenyek_6_1.jpg

vissza_a_jovobe_tenyek_7_1.jpg

vissza_a_jovobe_tenyek_7_2.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr212648941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása