Weskó

Mélyponton Frank Underwood, vele a sorozat is - Kártyavár 5.évad kritika

2017. augusztus 13. 14:23 - Molnár Balázs L.

house_of_cards_s03e04_still_2.jpg

 Végre sikerült befejeznem a Kártyavárat, viszont cseppet csalódott vagyok tőle. Nem fogok most itt nagyon belemenni a dolgokba, csupán az élményt szeretném leírni, amit adott az új évad nekem.

Hiába volt itt a terrorizmus felhasználása a választások befolyásolására, emberek kiiktatása, megölése a cél érdekében, egymás kihasználása, fenyegetése, felhasználása, szívességek behajtása, kikényszerítése, elfogyott a sorozatban eddig rejlő varázslat. Túl megszokottá váltak a kezdetben még lehengerlő mocsokságok, egyáltalán nem adott semmi pluszt az új évad, ellenben csalódottságot annál többet. Megnéztem persze, mert az egyik szívemnek legkedvesebb sorozatról van szó, mondhatnám hogy volt benne olyan fordulat, ami megmozgatott bármit is bennem, de sajnos nem így volt. Lehet sok mindent láttam már, és vadászom az új élvezeteket, de kell is a különcködés, hisz ha nincs próba sem rá, akkor marad a középszerűség. Annak meg nem örülünk.

hoc_413_01908r1_h_2016.jpg

Nagyon remélem, hogy az évad végi cliffhangerrel kezdenek valami igazán ütőset a készítők, bár amikor eljutott a második évadban Francis az elnökségig, valahol ott volt a csúcs. Onnantól pedig ment az alibizés. Ezt talán húzhatták volna egy kicsit. Mondjuk a harmadig évadig, és akkor nem lenne ekkora szarban a sorozat. Eleinte imádtam amikor külön kiszólt nézőkhöz Spacey és magyarázta mit miért tesz, volt egy teljes évad azt hiszem amikor egyáltalán nem tette és az ember alig várta hogy na, na most?!, aztán nem. Majd a következő évad első részében betolt egy: "Azt hittétek elfelejtettelek titeket?", ezekért a jelenetekért még most is ráz a hideg, annyira badass momentumok. Most pedig ez körülbelül minden részben megvolt, unalmasságig ismételték, plusz már Claire is egy ilyen kiszólásra megkapta ezt a lehetőséget, 5 évad alatt elsőként kacsintott ki ránk, viszont az előzőek miatt már egyáltalán nem váltott ki semmit, sőt, így nálam végképp pont az ellenkezőjét tudták elérni, mint szerették volna. Remélem azért jövőre úgy kell írjam ezeket a sorokat a hatodik etap után, hogy extázisba esve őrjöngve csak annyi jöjjön ki belőlem, hogy: UNDERWOOD, UNDERWOOD, UNDERWOOD!

Még több kritikát akarok!

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr2012745782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása