Weskó

Így eddz otthon - Herkules képző, avagy fekvőtámasz életre halálra

2017. augusztus 14. 21:12 - Molnár Balázs L.

84050258.jpg

 Eredetileg heti sorozatnak terveztem az edzős cikkeket, de szokás szerint megcsúsztam térben és időben. Viszont mentségemre szóljon, elkezdtem az új részeket megírni, illetve voltak más dolgok a blogon. Na de elég a rizsából, ma is egy marha egyszerűen véghezvihető gyakorlatból fogunk építkezni, amit ha jól csinálsz, hatalmas mértékben fog segíteni a jövőben téged.

sports-girls-women-brunette-fitness-athletic-body-font-b-workout-b-font-font-b-pushup-b.jpg

Srácok. Ha tetszik a cikk amit olvasol a blogon, nyomj már egy kedvelést a Facebook oldalamra, ezzel tudod támogatni a munkám. Semmi mást nem kérek cserébe. :)

Sokszor kérdezik tőlem, hogyan kezdjenek el edzeni. Mit csináljanak. Erre én kapásból rászoktam vágni hogy fekvőtámasz. Életre halálra. Fogd fel úgy az edzést, mintha egy házat építenél. A saját kis test házad. Ami minden egyes gyakorlattal szebb és jobb lesz. De ingatag talajon nem fog megállni. Ahhoz pedig, hogy ezt elkerüljük, egy bitang jó alapot kell létrehoznunk. Amire később felhúzhatjuk a kis házunk, majd szépen bekerülnek az ablakok, a szobák, később pedig akár az emeletek. A ház építkezéséhez pedig a legjobb alapozó gyakorlat a fekvőtámasz. Bizony, lehet hogy a testnevelés órákon gyűlölted mint az állat, pedig ez az elképesztően egyszerű gyakorlat legalább annyira hasznos, mint amennyire sokan gyűlölték. Legjobb pedig az egészben, hogy számos módon lehet színezni a gyakorlatot, így ha megunni sem lehet. Főleg, amint meglátod az eredményeit. 

build-a-company-1024x640.jpg

Vállszélességű fekvőtámasz

Ez a jól megszokott tipikus tesiórán előkerülő fajta, ami leginkább a tricepszet dolgoztatja meg, emellett a mell, has és hát izmait is igénybe veszi. Mivel stabilan kell tartani a tested, ezért eléggé igénybe veszi az izomzatod. Helyes végzéséhez egyenes a hátad, fejed felemeled és a kezed vállszélességben. A sorozatok számát azonban te tudod eldönteni, mennyire vagy éppen képes. Először mérd fel, majd mindig egy picivel többet nyomj az előző naphoz képest.

Vállszélességnél szélesebb kartartás

Ezzel a gyakorlattal bitang mellkast építhetsz magadnak, már-már Herkulest idéző idomokra tehetsz szert. Ugyanúgy hatással van a többi izmodra is, azonban a tricepsz helyett a mellizmod kapja a legnagyobb terhelést.

Vállszélességnél szűkebb kéztartás

Ismét csak a tricepsz élvez előnyt, illetve a mellizmunk is dolgozik. Hasonlóan az első kettőhöz, továbbra is egyenes a hát, a fej pedig előre néz. Illetve a sorozatok száma mind-mind tőled függ, mennyire vagy éppen kondiban.

Hogyan csináljam?

Ezeket a gyakorlatokat lehet nehezíteni, ha már nagyon profin tolod, lehet felrakni a lábad egy székre vagy ágyra, lehet egy kézzel és akár súlyokkal rajtad is nyomni. Ha pedig soknak érzed elsőre az iramot, könnyíthetsz a gyakorlaton a női fekvőtámasszal, térdelésből nyomással. Ha rendszeresen csinálod ezeket a gyakorlatokat, leginkább váltogatva ajánlott, nem csak sokkal keményebb leszel állóképesség terén, a fizikumod is elég rendesen megdobja majd. Hisz itt nem egy-egy célzott izomcsoportra fog menni a munkád, hanem teljes egészében fog megváltozni az egész testalkatod. Kezd el építenj a kis kuckód, lépésről-lépésre, tégláról téglára, hogy majd ha vissza emlékszel, lásd hogy igen, volt hogy csak egy üres telek volt, most pedig már ott áll egy ház és a kertben virágok nőnek. :)

 

Építésre fel! :)

 

Előző rész:

Így eddz otthon - A kockahas mizéria #1

sport-body-abs-muscle-fitness-model-male-wallpaper.jpg 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr7312748920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása