Weskó

Most akkor kell az a fránya fehérjepor vagy sem?!

2017. szeptember 13. 22:31 - Molnár Balázs L.

protein-shake-xlarge_trans_nvbqzqnjv4bq9k_nrcuxd_vb3gsoetuiijaq3t5h3w3tbdzhyshikfq.jpg

 Sokan még mindig ördögtől való szernek gondolják a táplálékkiegészítőket, vagy simán összemossák a kokszolással. Ma a fehérjepor használatáról lesz szó. Kezdjük ott talán, hogy van-e egyáltalán rá szükségünk vagy sincs? A válasz egy kövér igen is meg nem is.

Ha rendben van az étkezésed, akkor nem feltétlen. Hisz akkor betudsz annyi fehérjét vinni a szervezetedbe, hogy ne kelljen más forrásból pótolni. Viszont van egy szint már, amikor egyszerűen nem tudsz annyit bevinni kajából, hogy fedezd az izmaid fehérje igényeit, hogy kénytelen vagy más forrásból pótolni. Erre pedig ott vannak a fehérjeporok. Ami még mindig TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐ, nem koksz és nem valami mesterséges kikotyvasztott szuperszer. Ugyanaz a kaja, mintha megennél ebédre egy csirkét rizzsel.

chemical-x-powerpuff-girls-movie-9885363-427-320.jpg

Nem valami csodaszer a fehérjepor, nem leszel két nap alatt Arnold tőle.

 Csak itt porban kapod meg, illetve lepucolnak róla minden felesleges anyagot, csupán a számunkra értékes fehérje marad meg. Így gyorsabban is emészthetjük meg. Meg néha egyszerűbb is legurítani egy shake-t, mint kicsapni az egyes villamoson a csirke+rizs kombót. Azonban nem pótolja a helyes, egészséges étrendet, csupán kiegészíti azt, ezért nagyon fontos, hogy figyelj a kajára. Sokkal fontosabb, mint az edzés. Persze ha egy szar edzéstervvel edzel, nyomhatod kilószámra magadba a fehérjeport, szart se fog érni. Az edzés mindig a táplálkozás-edzés-pihenés szentháromságban forog, így csak akkor érhetsz el valami nagyot igazán, ha ez a három teljesen a helyén van. Mi a tanulság? Hogy van értelme a fehérjepor használatának, főleg akkor, ha épp nem tudod bevinni azt a fehérje mennyiséget kajából, amennyire szükséged van. De egyébként kihagyhatod, költheted egészségesebb kajákra is azt a pénzt, ha még csak most bontogatod a szárnyaid. Toljál helyette vitaminokat inkább, aztán ha eljutsz egy szintre, majd megbeszéljük újra. Illetve ha kérdésed van, nyugodtan írj. :)

Még több életmód cikk

 

Ha pedig tetszett a cikkem és szeretnél még több hasonlót olvasni, akkor kérlek dobj egy lájkot a Facebook oldalamra, ezzel tudod támogatni a blogot. Köszi! :) 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr912827374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása