Weskó

A Huawei csúnyán beleállt az iPhone X-be

2017. szeptember 19. 21:46 - Molnár Balázs L.

huawei_apple_troll_0-800x533.jpg

 Múlthét kedden bemutatták az új iPhone modelleket, köztük az Apple zászlóshajójának szánt iPhone X-et. Amiről a cég azt állította szokás szerint, hogy olyan új funkciókat kapunk vele, ami a jövőnk részét fogja képzeni. Nos, a mesterséges intelligenciára gondoltak ez alatt, ami szükségeltetik az arcfelismeréshez is.

Ez pedig azért fontos, mivel az iPhone X-ből teljesen kimaradt az ujjlenyomat olvasós feloldás, helyette pedig arcfelismerést kapott a telefon. Ellenben semmi mást. Jó nagy hülyeség szerintem, mert senki nem akarja mindig az arca felé tartani a telefont,  csak hogy feloldhassa azt, de ebbe most nem megyek bele. Ez mind szép és jó is lenne, ha a bemutató közben nem égett volna be az Apple, amikor harmadjára se tudták feloldani a telefont az arcfelismeréssel. Aztán jött a magyarázkodás, hogy mert izzadt a feje, meg mert akkor lett újra indítva a telefon és hogy akkor kóddal kell még feloldani. Kifogás mindig van. Most erre reagált egy videóval a Huawei, aki hónapok óta azzal reklámozza magát, hogy a Mate 10 fogja elhozni az igazi mesterséges intelligenciát és egy teljesen új korszakba fogunk lépni általa. De már nem az első megnyilatkozásuk ez, amikor azt állítják, hogy sokkal jobb telefont fognak gyártani a jelenlegi Samsung S8-tól és az iPhone X-től. Ezzel nagy baj nem is lenne, csak ha jövő hónapban nem jön össze az amit ígérnek, csúnya bukta lehet belőle. Azonban egyelőre szárnyal a Huawei, eladásban nagyon durván feljöttek a Samsungra. A Mate 10 október 16-án mutatkozik be, amiről azt állítják, hogy a valódi mesterséges intelligenciával rendelkező telefon.

Ha pedig tetszett a cikkem és szeretnél még több hasonlót olvasni, akkor kérlek dobj egy lájkot a Facebook oldalamra, ezzel tudod támogatni a blogot. Köszi! :) 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr2612879048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása