Weskó

Segíts, légy te a szemem

2017. október 12. 14:13 - Molnár Balázs L.

500436343_1280x720.jpg

 Van egy alkalmazás, ami több tízezer ember életét teheti élhetőbbé, elviselhetőbbé. Ez pedig a Be My Eyes. Ami talán a nevéből is kitalálható már, az applikáció a gyengén látó, illetve a vakok számára készült. Itt pedig jön képbe a közösség és a együttműködés ereje, az alkalmazás úgy működik, hogy két csoportra osztva lehet használnia azt. Az egyik csoportba a vakok és gyengén látók regisztrálnak, míg a másik csoportba az önkéntesek, akik nekik tudnak segíteni.

be-my-eye-1.jpg

 Ezután kiválasztjuk a nyelvet, ahogyan segíteni szeretnénk, utána pedig már készen is állunk fogadni a hívásukat. Értesítést kapunk róla, ha valaki szeretné igénybe venni a segítségünk és videóhíváson keresztül megtudja nekünk mutatni, miben kéri a segítségünk. Lehet ez egy étel lejárati dátumának leolvasása, vagy akár kiválasztani a megfelelő papírt, dokumentumot, amit éppen keres. Már több mint 570 ezer segítőkész ember telepítette az alkalmazást, akik közel 40 ezer látássérült személynek segítenek, és már több mint 280 ezerszer voltak segítségükre.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr6712957007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása