Weskó

Tech kütyük, amik tökéletes ajándékok lehetnek karácsonyra

2017. október 15. 00:12 - Molnár Balázs L.

ecommerce.jpg

Tudom tudom, mindenki utálja ha már szeptemberben a boltokban kivannak rakva a karácsonyi cuccok, de én valahogy nem tudok érte haragudni. Csak mert imádom a karácsonyt. Felőlem lehetne egy áprilisban és augusztusban is. Gondolom ez kiskoromra vezethető vissza, amikor is az óvodában fenyőfa volt a jelem, viszont én mindig karácsonyfaként hivatkoztam és gondoltam rá, hisz mennyivel menőbb már a karácsonyfa, mint egy sima tűlevelű. Most hogy lefutottuk a felesleges köröket, hoztam pár tech kütyü kategóriát, amit érdemes lehet karácsonykor beszerezni, hisz megcsappanhat majd az áruk.

 hu_sub_he_hero_005.jpg

UHD Televízió

Már év elején beharangoztam, hogy 2017 a 4K-s, avagy az UHD felbontással rendelkező tévék éve lesz. Már csak azért is, mert míg 1-2 éve még horribilis árakon árulták, most már a Full HD-s tévék árán dobálják utánunk őket a boltok. Ha jól kifogja az ember, 120-140 ezerért már vehet magának egy 109 cm-es 4K-s! televíziót, ami több évig kiszolgálja őt. Már most! De lesz még egy Black Friday, ami leginkább parasztvakítás, viszont néha vannak bomba akciók, szóval érdemes lesz már akkor is figyelni erre a kategóriára, hisz úgy megcsapkodják az áraikat, hogy kettesével viszik hazafele őket, még ha nincs is rá szükségük. Akciós volt, viccelsz?! Veszek a fürdőbe meg a vécébe is egyet. Karácsonykor meg a szeret ünnepe ugye. A család fontossága elvitathatatlan. Meg a 4K-s tévé-é.

 playstation-pro.jpg

Játékkonzol

Az a kategória, ami mindig népszerű, viszont karácsonykor alibink is van rá, hogy bizony a gyereknek lesz. Idén pedig jön az új Xbox One X, ami natív 4K-ra lesz képes (ami nem igaz, mert csomószor csak felskálázza, de az úgy nem hangzik olyan jól). Viszont ennek nem fog nagyon esni az ára idén, az meg csak pláne, hogy nem is adnak ki hozzá exkluzív játékokat, csupán a a Forza Motorsport 7 jelent meg hozzá idén, amit viszont natív 4K 60fps-el tud kihajtani a konzol. Ennek apropóján a Playstation 4 Pro lehet a nagy nyertes, amihez rengeteg exkluzív játék jelent meg és képes a 4K-ra (itt tényleg csak ügyesen számol a gép), míg az Xbox One X 155-165 ezerért kerül a boltokba, addig a Playstation 4 Pro már 115-120 ezerért kapható, amit ha még lejjebb tolnak, illetve bundle csomagban (játékkal együtt) árulnak majd, bitang jó vásárt lehet majd vele csinálni. Mindkettő jó választás lehet egyébként, bár nálam a játékkínálat a döntő, viszont tényleg csak akkor van mindkettőnek értelme, ha az előző pontban már vásároltunk egy 4K-s tévét, hisz csak így tudja leadni a konzol azt az élményt, amit képes nyújtani nekünk.

 gettyimages-846148982.jpg

Okostelefon

 Az okostelefonok meg mindig jól mennek, megjelent az új iPhone 8 és 8 Plus, illetve az X is, amiért olyan mocskos nagy árat kérnek, hogy én szégyellem magam miattam. De valószínű sokan megveszik majd így is, aztán hónap végéig zsíros kenyéren tengődnek, de megérte, mert alma van a mobil hátulján. Közben az idei év abszolút legjobb telefonja az Samsung Galaxy S8 lett, esetleg még a Huawei hamarosan megjelenő Mate 10-ese jelenthet meglepetést, mert nagyon ígéretes a cucc. Itt a tavalyi év csúcsmodelljeinél várhatóak áresések, amik ugyanazt hozzák nagyjából, mint az ideiek és legalább 2-3 évig ugyanilyen szinten kifogják szolgálni a gazdáját. Ilyen például a Samsung Galaxy S7, A Huawei P széria, a Honorok, illetve az iPhone 7. Ha pedig nem számít a márka egyáltalán, akkor bitang minőségi kínai mobilok is vannak a piacon eszméletlen olcsón, cserébe hasonló minőséget és erőt kapsz a pénzedért, mint a nagy gyártóknál. Ilyenek a Xiaomi, Vernee vagy a Meizu mobilok.

guest-post-featured-image-660x330.jpg

+1 - Okosórák, okoskarkötők, powerbankok

Itt azért figyelni kell, mert vannak nagyon olcsók, viszont azok olyanok is. Okosóráknál ez hatványozottan igaz, mivel egy okos karkötőt csak viselünk és majd a mobil alkalmazáson nézzük meg a dolgaink, addig egy botrányosan lassú, alig kezelhető, már-már hányingert okozó kijelzővel rendelkező okosórára felesleges pénzt költeni. Meg szerintem maga az okosóráknak sincs akkora létjogosultsága, hogy kiadjon az ember rá 100-200 ezer jó magyar forintot. Viszont akinek van ilyenre, ő lesheti majd az akciókat, a Huawei, Samsung és az Apple előző széria felhozatala jó választás lehet. Viszont Powerbankból már pár ezert forintért nagyon jókat vehetünk, ami tökéletes ajándék lehet például az iPhone-os szeretteinknek..

Ha tetszett a cikk és szeretnél még hasonlót olvasni, dobj egy lájkot a Facebook oldalamra, hogy ne maradj le semmiről! ;)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr7312973637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása