Weskó

Ennyit számít, ha van Start/Stop rendszer az autódban

2017. október 18. 18:49 - Molnár Balázs L.

start-button.jpg

Az Fifth Gear (Ötödik sebesség) utána járt annak, mennyit számít valójában a Start/Stop rendszer működése a mindennapokban. Ehhez a kísérleti alany egy Renault Megane volt segítségükre, amibe pontosan 1 liter dízel üzemanyagot tankoltak.

Elsőre a Start/Stop rendszer nélkül mérték, meddig jutnak el ennyi üzemanyaggal a városban, másodjára pedig a rendszer segítségével megismételték a kísérletet. Első nekifutásra 20,5 kilométert tudtak megtenni az autóval, majd újra töltés után már a Start/Stop rendszer segítségével 22.8 kilométerig bírta szuflával a Megane. Kijelenthetjük, tényleg van létjogosultsága a rendszernek, főleg hosszabb piros lámpáknál, illetve dugóban, 1-2 másodpercre teljesen értelmetlen leállítani az autót továbbra is.

Ha tetszett a cikk és szeretnél még hasonlót olvasni, dobj egy lájkot a Facebook oldalamra, hogy ne maradj le semmiről! ;)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr9112986470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása