Weskó

Ha a Reszkessetek betörők horror lenne - The Babysitter kritika

2017. október 21. 02:01 - Molnár Balázs L.

1_wkjus7ym-fwq432xgimpsg.jpeg
 Minden év karácsonyán, ha akarjuk, ha nem, leadják a tévében a Reszkessetek betörők összest. Tuti ti is gondoltatok már rá, miközben néztétek, mi lenne, ha a betörőket tényleg akkora balesetek érnék, mint a filmben. Marv-ot 30 méter magas ház tetejéről telibe találja egy tégla, vagy két emeletet zuhan egy lakásban. Az első 5 percet nem élnék túl a filmekben, de mivel családi vígjáték, így simán felállnak és mennek tovább azok után is, hogy egy szögbelövő telibe találja az arcukat.

Nos a Netflix péntek 13-án előrukkolt egy horror-vígjátékkal, ami az előzetes alapján felkeltette az érdeklődésem, így nem volt mit tenni, meg kellett nézni. Annak ellenére, hogy az én kis lelkem nem horror filmekre van kalibrálva, mert egy kisebb jumpscare-től (tudod, amikor direkt a semmiből ijesztenek úgy meg, hogy a szar is vigyázzba áll benned) is kihordok ülve egy szívinfarktust. A sztori szinte egy az egyben a Reszkessetek betörőkre hajaz, a főszereplő kis srácunknak (Cole) van egy bébiszittere (Bee) akivel marha jól kijönnek, hatalmas barátok.
thasdbasbdysitr_6.jpg
Aztán a kis srác egyik éjjel fent marad, hogy meglesse mit csinál addig Be, míg ő alszik. Mert a barátnőjével azt beszélték, hogy tuti szexel. Mielőtt azonban Bee lefektetné aludni Cole-t, alkohollal kínálja, azonban a gyerek sunyiban kiönti a háta mögött, ami később hatással is lesz a történetre. Ugynis amikor lemegy meglesni a bébiszitter, a lakásban hirtelen idegen emberek tobzódnak és üvegeznek. Majd egyik pillanatról a másikra elszabadul a pokol, kiderül hogy egy ördöghöz fohászkodó szekta tagjai és éppen feláldoznak egy embert, akit nem rég ismertek meg, pont e célból. Konkrétan két kést kap a fejébe, amiből kihúzva elkezd ömleni a vér, ők meg kvázi sörcsapként használva, pohárkába gyűjtik össze. De Itt nem áll meg az egész, szükségük van egy ártatlan vérére is, amit Cole-tól szeretnének beszerezni. Ami meg is történik, azonban amikor elhagyják a szobát, Cole az ablakon akar kimászni. Viszont Bee az ajtónál várt, mert Cole az első próbálkozásnál nyitva felejtette az ablakot, mert pont jöttek fel hozzá, így visszabújt az ágyba.
netflix-the-babysitter.jpg
Ez lett a veszte. Innentől pedig elszabadul a pokol. Kiérkezik a rendőrség, majd őket is megöli a szekta, Cole pedig sikeresen kiszabadul. Itt jön be a Reszkessetek betörők érzés, ugyanis menekülés közben, válogatott módszerekkel gyilkolja halomra az üldözőit. Van hogy csupán véletlen felakasztja az egyiket, van hogy szándékosan berobbantja egy tűzijátékkal az alagsort, hogy bent égjen a lány. Ezalatt pedig egy karakter fejlődést is megnézhetünk a másfél óra alatt, a zsenge, félénk, folyamatosan szekálások áldozatából a film végére kapunk egy igazán tökös főszereplőt, aki nem csak a gonosszal küzdött meg, de ezzel a saját félelmeit is legyőzte. Ezzel pedig kvázi tanulságot adva a filmnek. Összességében aranyos volt, bár gondolom egy horror filmre ez a jelző olyan lehet, mint amikor egy csaj azt mondja neked, hogy olyan cuki vagy. Te meg azt a kis férfiasságod is kapargatod össze utána, amit korábban hittél hogy egyáltalán van. Sem ijesztőnek, de viccesnek sem nevezném, kicsit Horrorra akadva érzésem volt közben, próbáltak a gyilkosságokból humort kovácsolni, ami volt hogy bejött, de inkább nem. Bár egyébként tök jól elszórakoztam rajta, arra a célra, amire hívatott volt, teljesen hozta a kötelezőt. Viszont ennek ellenére lehetett volna több is benne. 

Még több kritikát akarok!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr2213039222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása