Weskó

Végre jön a filmek minősége szerinti mozijegyár?

2017. október 30. 23:49 - Molnár Balázs L.

bigstock-people-3d-cinema-18311384.jpg

 Akár tetszik, akár nem, manapság a mozik már korántsem annyira népszerűek, mint fénykorukban. Erre az egyik magyarázat az lehet, hogy megérkeztek az online streaming szolgáltatók, akik olyan olcsón és olyan minőségben nyújtanak élményt, hogy hülye lenne az ember felemelni a seggét. Idén nyáron pedig ismét hatalmas bukta volt az amerikai mozikban, a kutya nem ment el a filmekre, így változtatás előtt állnak a mozik. Most pedig Amerikában az egyik mozilánc előállt azzal az ötlettel, hogy mostantól minden film árazása más és más lesz, illetve az időpontok is hatással lesznek majd rájuk.

Vagyis ha napközben mész el mozizni, valószínű olcsóbban hozod ki a randit a csajjal, mintha az esti csúcsidőben vinnéd el. Illetve a filmek népszerűsége is számít, így ha a legújabb zseniális Bosszúállók 523234-jére ülnétek be, akkor bele kell nyúlni a pénztárcába. Hogy erre eddig miért kellett várni, borzasztó jó kérdés, eleve így kellene működniük a moziban és most nem kéne ezt a cikket megírjam. Egyelőre csak a Regal mozikban próba jelleggel vezetik be ezt a megoldást, viszont nem hiszem, hogy náluk ekkora érvágást jelentene pár dollár. Itthon inkább lenne értelme.

35707_copy_1_penz.jpg

Viszont gyorsan utána jártam egyébként, hogy egy átlag amerikai moziban milyen jegyárakkal dolgoznak és a hamarosan érkező Igazság ligájára egy teljes árú felnőtt jegy 14 dollárba kerül, ami forintban 4000 környékén van. Az átlag amerikai lakos keresete 2000 dollár környékén van, így a mozijegyre a fizetésének 0,7%-át költi el adott esetben. Itthon egy átlagos fizetés 130 ezer forint (ez az, amit nagyjából a legtöbben megkeresnek), nálunk a felnőtt jegyár átlagosan 1800 forintba kerül, ami ennek a fizetésnek 1,4%-át veszi el. Magyarul hiába drágábbak kétszer náluk a mozijegy árak, még így is fele annyit költenek a fizetésükből mozira, mint mi. (Már most látom, hogy valaki tuti fennakad ezeken a számokon.) Ezzel arra akartam kilyukadni, hogy valószínűleg nem a filmek árai miatt nem mennek az emberek moziba Amerikában, hanem tényleg megkapják otthon azt, amit akarnak, vagy csupán a rengeteg botrányosan rossz film miatt az emberek elpártoltak a moziktól. Bár az élmény még mindig egyedi és utánozhatatlan, úgy tűnik, sokan tudnak nélküle élni. 

Mindenesetre érdekes és látom is értelmét ennek a megoldásnak, hisz egy rossz, gagyi filmre akár féláron simán beül az ember, annyit még talán megér és nem is sajnáljuk annyira, viszont amikor egy mocsok rossz filmre fizetünk ugyanannyit, mint egy Oscar díjasra, akkor ott tényleg kinyílik a bicska az ember zsebében. Te mit gondolsz a dologról? Szerinted is jó ötlet?  

Ha tetszett a cikk, tudod, dobj egy lájkot a Facebook oldalamra, hogy ne maradj le semmiről! ;)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr5113114516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása