Weskó

Az igazság ligája - Kritika

2017. november 15. 18:29 - Molnár Balázs L.

justice-league-team-on-plane-1024x576.jpg

 Elég hányattatott sorsa volt az Igazság ligájának, hisz Zack Snyder tragikus okok miatt otthagyta a filmet, a rendezést pedig Josh Whedon vette át tőle. Ez pedig meg is látszott a filmen, kettőjük összemosódását kaptuk vissza a vásznon. A DC filmes univerzuma eléggé borzasztóan indult, kaptunk egy Batman VS Supermant, amire már visszaemlékezni is rossz, majd tetézték egy Öngyilkos osztaggal, ami ugyan már jobb volt, de még mindig katasztrófa.

Aztán jött idén nyáron a Wonder Woman, ami egy csapásra felrázta a dolgokat és egy jó irányba indultunk el. Viszont még mindig lógott a levegőben a dolog, mindenki Az igazság ligájától várta a megváltást. Ha nem is tetszelgett a messiás szerepében a film, folytatták Wonder Woman által kitaposott ösvényt. A történet szerint Superman meghalt, támadás fenyegeti a bolygót.

jl-fp-0132_master_gallery_5a04bbdfdbe525_77101583.jpg

Valamikor régen egy gonosz erő, Steppenwolf, a világok elpusztítója (vagy valami ilyesminek hívták), elakarta pusztítani a földet, amit az emberek, az amazonok és az atlantisziak sikeresen megállítottak és legyőzték a gonoszt. Az erejét pedig egy kockából kapta, amit legyőzésükkor három felé osztottak, így az amazonok, az atlantisziak és az emberek is kaptak egyet-egyet, hogy senki se tudjon uralkodni. Azonban Steppenwolf visszatér és elkezdi összegyűjteni a kockákat, hogy bosszút álljon. Batman pedig elkezd csapatot toborozni Wonder Womannal karöltve. Így bővül ki a csapatuk 5 fősre, Batman, Wonder Woman, Flash, Aquaman és Cyborg. Azonban még így is kevésnek bizonyulnak legyőzni a gonoszt és csupán egyetlen megoldás létezik. Mivel nem spoilerezek, így hagynám is itt ennyiben. Minden karakter bemutatása nagyjából 5-10 percet ölelt fel a két órás filmből, ami pont ahhoz volt elegendő, hogy még a szuperhős filmet sosem látott nézőt is valamennyire képbe hozza velük. Ez azért volt pont elegendő, hisz jövőre úgy is jönnek az önálló karakter filmek, így ott mindenki megismerheti őket tüzetesebben. De sokat dobott volna, ha jobban belemennek a dologba. Ez van.

fotonoticia_20171025184418_640.jpg

Bár voltak pontatlanságok a háttérsztorikkal, de nem most fogok nekiállni belekötni ilyenekbe. A fő gonosz Steppenwolf karakterével azonban voltak már gondok. A kidolgozása papírvékony és annyira súlytalan volt, hogy észre se vettük volna, ha nincs ott. De azért mégiscsak valami ellenséget kellett találni a csodacsapatnak, akit ellen küzdhetnek a világ megmentéséért. Ezen pedig a történet is megcsúszott, hiába voltak jók a karakterek. Elvitték egy olyan irányba, amit már évek óta csinál a Marvel, vagyis a feszült, merengős pillanatokat poénokkal próbálják oldani. Vicc az, hogy jobban működött a dolog, mint Marveléknél. Flash volt az ügyeletes bohóc, Ezra Miller pedig hozta is a karaktert. Tőle féltem a legjobban, de hálisten kellemesen csalódtam benne. Batmanként Ben Affleck hozta a szokásost, ahogy Henry Cavil Supermanje is már a megszokott minőséget tükrözte. Az újak közül még Aquamanként Jason Momoa is szépen debütált, Ray Fisher Cyborgja pedig hű volt a karakterhez, de senki nem tudott teljesen kibontakozni. Mivel főszerepben Gal Gadot vitte a hátán a csapatot, elnyomva mindenkit egy kicsit. Mintha egy Wonder Woman folytatás lett volna, csak a többiek is ott voltak. Amiért nem tudunk haragudni szerintem.

justiceleaguetrailer1wonderwomanaquamancyborg.jpg

Mivel pedig tudták, hogy mindenki csodálja Gal Gadot Wonder Womanjét, számtalan poént húztak a szépségére kihegyezve. Konkrétan jelenetek voltak úgy forgatva, hogy láttunk egy segget és vele szemben a többieket. Gondolom, ha már feminizmus belefért, egy kis tárgyiasítás már nem nagy cucc. Na meg nem mintha nem erről szólna a karaktere. Ahogy szokás mondani, jelenlétével emelte az est színvonalát. Mindenesetre a hibái mellett nem lett rossz film Az igazság ligája, viszont a stáblistás jelenet és a film egésze is arra enged következtetni, hogy egyelőre ez a film egy biztató kezdés volt, hogy "lássátok, tudunk mi ilyet is", aztán jönnek majd az önálló karakter filmek és a következő részre remélhetőleg már a fő gonosz és a sztori is úgy összeáll, hogy a végeredmény láttán mindenki leteszi az arcát a folytatástól. A lényeg pedig még mindig az, hogy együtt képesek vagyunk legyőzni bármit. :)

75%

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr813278111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása