Weskó

Segíts te is a mobiloddal a rákkutatásban

2017. november 22. 21:52 - Molnár Balázs L.

dreamlab.jpg

 Mostanában kevésbé frissült a Hasznos alkalmazások sorozat, leginkább a mai alanyunkhoz hasonló segítő applikációkat mutattam be nektek, ami nem csak az egyén számára hasznos, hanem az egész társadalmunkra nézve is.

Ezért az ilyen megoldásokról mindenképp igyekszem összehozni valami kis cikket ide, hogy ha máshogy nem is tudsz hozzájárulni a dolgokhoz, a már meglévő anyagból dolgozva teheted szebbé te is a szebb napokat is látott világunk. Korábban a Sea Hero Questtel a demencia elleni küzdelemben tudtunk részt venni játékosan, ami nemrég frissült egyébként, illetve nemrég a Be My Eyes applikációval a gyengén látó társaink segítségére lehettünk, ha letöltöttük azt. Most pedig a Garvan Institute of Medical Research és a Vodafone összeállt és létrehozták a Dreamlab alkalmazást, amivel mi is a rákkutatás segítségére lehetünk, csupán a telefonunk segítségével. Méghozzá annyit tesz az alkalmazás, hogy csupán kihasználja a telefonunk erőforrását, amivel az alkalmazás a háttérben a hatalmas mennyiségű adathalmaz elemzését és feldolgozását végzi.

Ezért fontos a közösség ereje, hisz minél többen használják az alkalmazást, minél több telefon számítja és elemzi az adatokat, annál előbb lesz érdemleges eredmény a kutatás számára. A mobil legnagyobb számítási teljesítménye érdekében pedig csak akkor használható az alkalmazás, ha a töltő rá van dugva a mobilra, illetve mobilnet vagy Wi-Fi-re van csatlakoztatva. Az alkalmazást mindenki ingyen letöltheti, amint pedig letöltötte, belépve kiválaszthatja, melyik projektben szeretne segédkezni, utána pedig az eddigi segítségünk eredményeiről is kapunk jelentést. Szóval ezt így is lehet csinálni, akár egy mobillal és ezen alkalmazások használatával embertársaid százezreinek, millióinak jelentheted a jövőt. Segíts te is, légy a mindennapok hőse!

Android

iOS

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr1313347625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása