Weskó

Nyakunkon a technológiai apokalipszis?! - Fekete tükör - Kritika

2017. január 15. 21:41 - Molnár Balázs L.

pm-and-pig.jpg

Már-már gusztustalanul jó.

Uh srácok jó rég jöttem már valami igazán jó filmes vagy sorozatos cuccal, most viszont.. Mint tudjátok - aki még nem annak mondom - hogy hatalmas film és sorozatbuzi vagyok, András haverom szokta mondani, hogy nekem nem 24 órából áll egy nap, hanem 30-ból. Na de na.. Ha még van egy rész, akkor van egy rész, nincs mese. :D Most jelenleg olyan 30 sorozatot követek figyelemmel, ezekből pedig most jelenleg az új évadra várok, ezért ismét felfedező körútra indultam, mint ahogy jó szokásom, és rögtön hozzácsaptam a listámhoz hármat. Az egyik Tom Hardy új sorozata, a Taboo, amiből mivel HBO-s sorozat révén hetente egy rész jön, sajnos eddig csak az első részt láttam, a második a The Young Pope, azaz A fiatal pápa, Jude Law főszereplésével, Paolo Sorrentino rendezésében, akinek egyébként ez az első sorozata, ez is eszméletlen ígéretesnek tűnik, ebből is csak a pilotig jutottam eddig.

Tovább
komment

A konzolok királya lehet - Xbox Project Scorpio

2017. január 15. 17:34 - Molnár Balázs L.

project-scorpio-4k.jpg

Az igazi 4K gaminget hozhatja el a nappalinkba a Project Scorpio.

Nálam mindenképp az Xbox új konzolja az egyik legvárósabb tech fejlesztés gaming területen, hisz ez fog majd akkora erőt képviselni, ami tényleg elhozza a következő generációt, amit nem nagyon tapasztaltunk a 2013-mas váltásnál. Hogy miért is mondom ezt? Ez a konzol fogja elhozni a 4K gaminget a nappalinkba, ami natív 4K, azaz ténylegesen megjeleníti a tévénken - már ha az 4K felbontással rendelkezik, különben felesleges - és nem csak felskálázásra képes, ami digitálisan feltolja a képkockák számát, viszont nem 4K. Majd pedig ez hozhatja el az Xboxokra is a virtuális valóságot.

Tovább
komment

Vajon megugorja a lécet? - Nintendo Switch

2017. január 13. 15:03 - Molnár Balázs L.

02_t6j6.jpg

Nintendo Switch - Vajon megugorja a lécet?

 Ma reggel végre bejelentették a Nintendo új konzoljának az árát és a megjelenési dátumát is. Európába március 3-án érkezik a konzol, azonban nálunk mikor kerül forgalmazásba, az még nem tiszta. Az ára pedig 300 dollár lett, ami úgy nagyjából 90-100 ezer forint környékére tehető. A hatalmas Wii U bukta után, elég meredek lejtőre került a Nintendo, hiába voltak jó játékok rá, illetve tavaly a Pokémon GO, nem tudott felmutatni semmi érdemlegeset. Azonban idén, ha jól sül el a kézikonzol bemutatkozása, és fogyni is fog rendesen, talán visszatalál a Nintendo a pár évvel ezelőtti önmagára. A Nintendónál továbbra sem arra mennek rá, hogy bika konzolt készítsenek, számukra továbbra is a játék öröme, az interakciókon és a kreativitáson van a hangsúly. Mivel ez egy kézikonzol, nyílvánvalóan nem 4K-s tartalmakra készült, ha minden igaz 720p-ben lesz képes a játékokat futtatni, de nincs róla még hivatalos információ. A kijelző pedig egy kapacitív érintő kijelző. Nagyjából ugyanazt a technológiát fogja tartalmazni, mint az Nvidia Shieldek. Ez lesz az első olyan konzol, amiben lecserélték az AMD megoldását az Nvidiáéra.

Tovább
komment

A szoba - kritika

2017. január 12. 18:10 - Molnár Balázs L.

Korunk egyik, talán a legnagyobb társadalmi problémája a nőket érintő erőszak. Lehet ez érzelmi, vagy akár fizikai, sajnos rengeteg nő él át nap mint nap hasonlókat. Munkahelyi molesztálástól az otthon elszenvedett bántalmazásokig. Vannak helyek a Földön ahol egy nő nem mehet végig úgy azt utcán, hogy ne érné bármilyen külső negatív behatás, és olyan is ahol rendszeres a nemi erőszak. Úgy gondolom az ilyen dolgokról fontos beszélnünk, és tennünk ellene, hisz ha elhallgatjuk és a szőnyeg alá söpörjük, attól még a probléma nem oldódott meg, csak nem veszünk róla tudomást. A mai filmünk is egy ilyen témáról szól, vegyítve egy emberrablással és aztán évekre fogságban tartva egy anyát.

Tovább
komment

Monster Trucks - Magáért beszél

2017. január 11. 22:37 - Molnár Balázs L.

lucas-till-monster-trucks-movie-tripp.jpg

 Azt hiszem, ez az a film, amiről sosem gondoltam volna, hogy elkészül. Ne aggódj Balázs. Mozik is fogják adni. 3D-ben. Még mielőtt kiakadok és válogatott káromkodásokkal megtüzdelt barokkkos körmondatokban küldöm el a készítőket jó b..... Itt az előzetest meg mellékelem a posztert, és mindenki döntse el maga, mennyire nincs szükségünk vagy nincs szükségünk erre a filmre. Mert nincs szükségünk. Amint látom, legalább jól becélozták a közönséget a poszteren. Én mondjuk óvnék egy ilyentől egy csepp lelket. Megrogyna még egy 6 éves is ekkora szellemi megpróbáltatástól. Április 20-től egyébként már beülhetsz rá, ha érzed magadban a késztetést.

monstertrucks_hun_p1.png

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :)

komment

Lebegő hangszóróval sokkol az LG - CES 2017

2017. január 10. 15:13 - Molnár Balázs L.

lg-pj9-bed-980x420.jpg

 Még a CES-ről maradt, nem volt időm feldolgozni. Van még rengeteg jóság, próbálok szemezgetni olyanokat, amikre érdemes odafigyelni. Ebbe a kategóriába esik az LG lebegő hangszórója. Igen. Jól látod. Lebegő hangszóróval újít a Dél-koreai vállalat. A PJ9 nevet kapó vezeték nélküli hangszóró a talp felett lebeg pár centivel, ami azért elég menőn néz ki valljuk be. Hogyan lebeg? A talapzatban egy erős elektromágnes helyezkedik el, ezáltal tud lebegni. Illetve mivel nincsenek kábelek, ezek sem fogják semmiben zavarni. Természetesen kültéren és beltéren is használható a hangszóró, ami akár két bluetooth eszközt is képes kezelni.

ap_resize.png

 Üzemideje pedig akár 10 óra is lehet. Amennyiben pedig azt észleli, hogy merülőben van, egészen egyszerűen leereszkedik a talpra, csatlakozik a vezetnék nélküli töltőjéhez, és feltölti magát, a zenelejátszás megszakítása nélkül. Plusz a talapzatban van egy mélnyomó, így garantált a szép hangminőség. Illetve a hangszóró lebegés közben 360 fokban forog, ezzel is rádobva még egy lapáttal a látványra. Végére pedig megkapta az IPX7-es vízállósági szabványt, szóval akkor sem lesz baj, ha elered az eső miközben a szabadban vagyunk. Kerestem megjelenési dátumot, azonban sehol nem találtam konkrétat, csak találgatások mennek.

 

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :)

komment

Verdák 3. első igazi előzetes - Végre már!

2017. január 10. 14:54 - Molnár Balázs L.

maxresdefault_3.jpg

 Végre! Már hetek óta epedezünk ezért az előzetesért. Eszméletlen sok találgatás övezte, hogy mi is lett a mi kis Villám McQueenünkkel. Bár még mindig nem tisztázódott a baleset körülményei, azonban láthatjuk mozgásban, illetve a folytatás legfőbb ellenségét, az új generációs szuperautót. Már nincs sok hátra, ugyanis június 15-én már itthon is játszák a mozik. Én már nagyon várom. 

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :)

komment

Hogyan válasszunk megfelelő notebookot 2017-ben?

2017. január 09. 14:12 - Molnár Balázs L.

notebook_asus.jpg

 Ahogy növekednek az elvárásaink, úgy növekednek gépeink teljesítménye is. Sok szempont alapján lehet egy notebookot választani, első körben azonban azt fontos leszögezni, mire is szeretnénk használni a gépet. Ha ez körvonalazódott bennünk, akkor rögtön nyomába is eredhetünk a hőn áhított gépnek. Főbb szempontok alapján fogom végigvenni, mire érdemes figyelni idén egy átlagos használatra szánt gépnél.

Tovább
komment
süti beállítások módosítása