Weskó

Érkezik az első mobilprocesszoros laptop, a HP mutatja be

2018. február 24. 22:09 - Molnár Balázs L.

 hp_big.jpg

A Qualcommal léptek partnerségre, hogy elkészítsék az első ARM processzorral szerelt laptopjukat, ami kvázi egy tablet még mindig, vagyis hibrid, mert csatolható hozzá a billentyűzet, ezzel pedig a laptop megnevezés már nem is annyira helytálló.

A HP Envy X2 nevet viselő laptop belsejében egy Snapdragon 835-ös lapka teljesít szolgálatot, akárcsak a mostani zászlóshajó mobilokban. Ehhez jön még 4GB memória és 128GB SSD háttértár a dolgainknak. A 12,3 colos érintőkijelző Full HD felbontásra képes, amin megjelenő tartalmakért egy Qualcomm Adreno 540 GPU felel majd. Továbbá még elhalmozták olyan jóságokkal, mint az USB 3.1 Type C port, Bluetooth 5.0, 802.11ac wifi kapcsolat és LTE hozzáférés. MicroSD kártya befogadására is képes, a hangzásért pedig a Bang & Olufsen hangszórók felelnek.

hp_1.png

 Két kamerát is kapott, a hátlapon egy 13 megapixeles egység dolgozik, míg az előlapi modul 5 megapixeles. Az egész gép egyébként nincs egy kiló sem, mindössze 700 grammot nyom, az ára pedig 999 dollár, azaz több, mint negyedmillió forint egy hibrid laptopért, ami inkább tablet. A gyártó egyébként azt ígéri, hogy HD videózással akár 19 órát is kibír. Így már az összehasonlítás is vicces, hogy egy tablet többet bírja szuflával, mint egy erőigényesebb munkára is képes laptop, mert ez egyértelmű volt eddig is. Azoknak lesz ez jó választás, akik Excelben és Wordben dolgoznak egész nap és nem akarják mindenhol a töltési lehetőséget keresgélni, csupán este feltenni tölteni, majd reggel pedig levenni és ezzel pedig egy napra elegendő energiával elvinni a gépet.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr6213695304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása