Weskó

Búcsút inthetünk a SIM kártyáknak?

2018. február 26. 19:49 - Molnár Balázs L.

galaxy-s8performancesimtrayl.jpg

 Az ARM már nagyban azon tevékenykedik, hogy leváltsa a SIM kártyákat a mobilokban, illetve előkészítse az IOT támogatással rendelkező eszközök támogatását. Ki az és mi az ARM? Az ARM a Qualcomm, a Samsung Exynos, de az Apple A szériás processzormagjainak az architektúráját fekteti le. És hogyan váltaná le a már meglévő fizikai SIM kártyákat az ARM?

Egyszerűen a lapkakészletbe ágyazná bele a modult, a processzormagok, az LTE modem és a Bluetooth chipek mellé. Ez egy programozható modul lenne, ami az ISIM nevet viseli, aminek a méretei elvileg a négyzetmilliméter töredékét teszi ki, ezáltal pedig hely szabadulna fel a mobilok belsejében, ha nem is sok, viszont a mostani trendeknek köszönhetően, minden milliméter számít.

 hl_screenshot_20180223134828_1_original_760x760_1.jpg

 Így akár az akkumulátor méreteit, ezzel a kapacitását is kitolhatnák annyival, amennyit most a SIM tálcák elvesznek. Illetve valószínűleg ez a lapka képes lenne egy időben, több kártyát is kezelni, így nem kéne bajlódni azzal, hogy most vagy bővítjük a mobilunkat, vagy két kártyát rakunk bele. De erről nem esett szó. Bár talán ez mostanában már csak a belépő szintű modelleknél okoz problémát, feljebb már mindenhol 32 és 64GB-ot kapunk az alapmodellek esetében is, egyszóval mindenképp előrelépés lenne, ha elkészülne ez a lapka.

Forrás: ARM

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr313700730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása