Weskó

Az utolsó szöget a koporsóba.. - Taxi 5 kritika

2018. május 13. 23:57 - Molnár Balázs L.

maxresdefault_18.jpg

 Még február elején jelentkeztem egy bejegyzéssel, amiben elmeséltem, hogy gyerekkorom meghatározó szériája volt a Taxi sorozat. Hogy rajongtam Daniel négyszázhatosáért és a sorozat magával ragadó, általában bugyuta, de mégis szerethető lényéhez. Összeszorult gyomorral ültem be rá. Be is vitt egy tiszta gyomrost.

Hiába volt faék egyszerű, mind a sztori, mind a karakterek, valahogy ennek az összessége pont elég volt ahhoz, hogy egy mára klasszikus sorozatról beszélhessünk. Habár a negyedik rész már fájdalmas volt, és leginkább feltépte a sebeket egy rosszul végződő kapcsolat réges-rég lezárt oldaláról, 11 év távlatából, már csak a jó dolgokra emlékeztünk. Az idő természetesen ezt is megszépítette. Aztán jött a Taxi 5. Nem azt mondom, hogy megmondtam előre, mekkora botrányosan nagy bukta lesz, mert de. De az, hogy ekkora, már már kulturális merényletet folytassanak a moziba betévedő emberek ellen, ez már a pofátlanság netovábbja.

31680t.jpgHogy nem volt senki, aki azt mondta volna: Srácok, inkább hagyjuk.?

Ha azt mondom, hogy a Star Wars: Az ébredő erő volt egy rebootja, a régi résznek, akkor ez konkrétan a korábbi négy részt ollózta össze, de olyan minőségben, hogy amellett nem lehet elmenni szó nélkül. A sztori alapját egy párizsi rendőr képzi (Frank Gastambide), akit lefokoznak és elküldik száműzetésbe a Marseille helyi rendőrség kötelékébe. Itt pedig rögtön megismerkedik a helyi viszonyokkal, ahol persze igyekeztek a leggyökerebb karakterekkel feldobni a történéseket, de ebből a fingból is befosás lett. A dagadt nőn keresztül, aki folyton zabál, egészen a törpéig, akin azért lehet nevetni, mert kicseszettül nem nőtt magasra (mekkora poén már), illetve a bolond kém rendőrön, akit elhagyott a neje, mert folyton kémkedett utána. Kész is az csodacsapat, már csak a nosztalgia faktort kéne valahogy kimaxolni és akkor mehet is a moziba a film.

769341148_5770034757001_5769995421001-vs.jpg

Vicces. Ja nem.

Itt jön képbe Gibert felügyelő, aki annyira volt kevés a film minőség beli emeléséhez, mint árvaházban a szülői értekezlet. Én tényleg akartam szeretni ezt a valamit. Aztán persze itt is volt egy főgonosz, akit épp az olaszok képében találtak meg és a jó öreg taxinak kellett elkapnia őket. Így itt nem mercis banda, meg japók voltak, hanem olaszok Ferarrival és Lamborghini-vel. Nem gondolták túl a srácok. Nem is folytatom a sztorit, mert még két sor és kompletten leírtam az egész szkriptet. Volt  Miért hiszik azt a filmkészítők, hogy az emberek szerint vicces az, ha szexuális utalásokkal tarkítjuk a filmet, indokolatlan helyzetekben hányják telibe a vásznat, vagy ha egy fél méteres takony lóg az orrukból?! De tudod mit, ha valaki ezeken még?!, vagy valaha is tudott nevetni, neki tiszta szívből ajánlom. Egészségére. Nem azt mondom, hogy nem lehetünk prosztók, sőt.

taxi-5-resze-770x350_1.jpg

Az idő mindent megszépít. Már ha nem ilyenekre kúrod el.

Ez viszont valami katasztrófa. Arról nem is beszélve, hogy valaminek ennyire pofátlanul kihasználni nosztalgia faktorát és ennyire megcsúfolni, mert ez megcsúfolása volt az szériának, és egy erős zs kategóriás akció-vígjátékká silányítania mindazt, azért csak tapsikolni tudok. Értem én, hogy álltak már jobban is a dolgok Luc Besson gyártócégénél, de inkább kértek volna kölcsön hónap végéig, majd megadják jeligével, mint egy ilyet moziba engedni. Azt hiszem, mára ennyi. Nem is összegzem. Jobban járunk. Deadpool 2 is coming. Még a héten.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr9613916128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása