Weskó

Az autók kulcs nélküli indítása embereket öl

2018. május 24. 21:11 - Molnár Balázs L.

4593262_45e3aaf5b5c534917a5b916bda542ba5_wm.jpg

 Aki hülye, haljon meg! Szól a régi mondás. Attól függetlenül, hogy a természetes kiválasztódást eme forma is megtestesíti, azért rájuk is vigyázni kell. Az amerikai közlekedési hatóság újabb szabályozást vezetne be, hogy az emberi butaság és feledékenység ne vezessen még több emberélet elvesztéséhez. Már jó pár éve egy kis kártyával indíthatjuk az autónkat. Ezzel eredetileg az autó tulajdonosok kényelmét, és az autótolvajok dolgát is szerették volna megnehezíteni.

 Természetesen, mint mindenre, erre is megtalálták már rég a megoldást. Gondolnád, hogy egy ilyen újítás akár ember életeket is követelhet? Mert eddig 28 ember haláláért felelős az megoldás az Egyesült államokban, derül ki a New York Times cikke szerint. Hogy miért? Mert a sofőrök elfelejtik leállítani a motort, amint beállnak a garázsba, így szépen szén-monoxid mérgezést szenvednek. Valószínűleg benned is felmerült már a kérdés, hogy a járó motor hangját hogy nem lehet észlelni. A Fordokban már van egy olyan funkció, hogy az autók leállnak fél óra múlva, ha nincs bennük a kulcs. De a többi autógyártó nem is foglalkozik ezzel.

 Ezen maximum az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság egy újabb szabályzással vezethetne be változást, hogy többet ne fordulhasson elő ilyen baleset. Vagy ha a gyártók kapcsolnak. Kérdezem én, az emberi hülyeség miatt miért a technológiát kell hibáztatni? Tény, hogy alapvetően egy visszajelzést kellene adniuk az autóknak, illetve maguktól leállni, ha nincsenek használatban, ezen felül azonban mindenképp az emberi tényező a ludas ebben a helyzetben. Te hogy gondolod?

 

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr413978384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása