Weskó

A lapraszerelt jövő, avagy így menti meg a bolygót az Ikea

2018. június 17. 00:15 - Molnár Balázs L.

ikea_2.jpg

 Olyan mértékű műanyag szennyezést visz véghez napjainkban az ember, hogy lassan belepusztulni látszunk a saját szemetünkbe. De nem elég, hogy mi belepusztulunk, az óceánok állatvilágának is kezd tele lenni vele a töke.  Szóval ahhoz, hogy egyáltalán a jövőben egy élhető környezetben éljünk, esetleg a gyerekeinknek egyáltalán legyen valami jövőjük, ideje lépni.

A svéd gigavállalat, az Ikea pedig érez akkora felelősséget a bolygó megmentése iránt, hogy 2020-tól teljesen kitiltsa az áruházaiból az egyszer használatos műanyagokat. Ide tartoznak a műanyag szívószálak, poharak, tányérok, zacskók, műanyag papírtányérok és poharak. Az étterem részből is eltüntetnek minden műanyagból készült eszközt. A cég 2020-ra teljes mértékben megújuló energiaforrásokból szeretnék fenntartani boltjait, illetve minden terméküket újrahasznosított anyagokból állítaná elő. 2025-re pedig a házhozszállítását is megreformálná, hogy azon a területen is zéróemissziós értékkel tegyen egy élhetőbb jövőért és bolygóért.

adobestock_163634120.jpeg

Olyannyira elkötelezett a cég a zöld energia iránt, hogy már eddig 1,7 milliárd euró értékben költött megújuló energiaforrásokra. Továbbá több, mint 400 szélturbina építését tervezik, illetve eddig már több, mint 750 ezer napelemmel szerelték fel az Ikea épületeit. De hálisten' nem csak az Ikeának vannak ilyen törekvései, hanem számtalan nagy vállalatnak, mint a McDonalds, akik szintén kísérleteznek a műanyag szívószálak leváltására, de már az európai unió és több, mint 60 ország tevékenykedik azon, hogy felszámolják és megelőzzék az óceánokban és tengerekben felgyülemlő mérhetetlen mennyiségű műanyag szemetet. Csak egy kicsit kéne odafigyelnie mindenkinek, és nem lenne probléma. És ez egy vállalat. Nem egy vezető ország, aki megválaszt egy olyan elnököt, aki egy alternatív valóságban él, majd beint a világnak, azzal a jelmondattal, hogy nincs is globális felmelegedés. 

Forrás: money.cnn

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr8714042146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása