Weskó

10 hihetetlen tény az Oscar-díjról

10 hihetetlen tény az Oscar-díjról

oscars-1.jpg

Mivel már csak szűk egy hét választ el minket az év legnagyobb filmes eseményétől, ezért úgy gondoltam, összegyűjtök pár érdekes tényt az Oscar díjátadó történelméből. Aztán ha van igény és időm is, akkor egy esély latolgatásra is futhatja valamikor a hét folyamán. Na de nézzük is, 1929-óta milyen hihetetlen dolgok történtek a gálák során.

 

1.

960_1.jpg

Kathryn Bigelow volt az első nő az Oscarok történelmében, aki elhozhatta a legjobb rendezőnek járó díjat A bombák földjén című filmjéért 2009-ben.

2.

gone-with-the-wind.jpg

Az Elfújta a szél volt a leghosszabb film, ami valaha nyert a legjobb film kategóriájában, a maga 3 óra 58 percével. (1939)

3.

gty_god_father_ml_141217_16x9_992.jpg

A keresztapa 2. (1974) volt az egyetlen olyan film, ami folytatásként tudott a legjobb film kategóriájában diadalmaskodni.

4.

6f1987fd06ef781b021a661e96c5dfb3.jpg

1964-ben, Sidney Poitier volt az első Afroamerikai színész, aki elhozta a legjobb színésznek járó díjat a Nézzétek a mező liliomait!-ban nyújtott játékáért (1963). 

5.

titanic-still-1.jpg

A valaha volt legtöbb Oscar-díjat besöprő alkotások, a Ben-Hur (1959), Titanic (1997) és A Gyűrűk Ura: A király visszatér volt, mind a három 11 díjat vihetett haza.

6.

oscarstatuettes-jpg_215853.jpg

A szobrocska magassága 34 centiméter, a súlya pedig 3,5 kilogramm.

7.

bbhfxof.jpg

Csak Marlon Brando és Robert De Niro kapta meg az Oscar díjat ugyanazért a karakter megformálásáért, a Keresztapa (1972) és a Keresztapa 2-ben (1974) Vito Corleone alakításáért.

8.

bbhfgg0.jpg

Az első Oscarra, a Hollywood Roosevelt Hotelbe, 1929. május 16-án, $5 dollár volt egy jegy.

9.

whatmorecouldwedo.jpg

A legendás Alfred Hitchcock-ot ötször jelölték a legjobb rendezőnek járó díjra, azonban sosem vihetett haza egyet sem.

 

10.

160337194_1588c0.jpg

Nehéz eldönteni, hogy a férfiak vagy a nők közül van-e a legtöbb díjjal rendelkező színész. A legtöbb díjjal rendelkező női színésznő, Katharine Hepburn négy Legjobb színésznőnek járó Oscart zsebelt be karrierje során. Míg férfi oldalon, a jó öreg Clint Eastwood aki legtöbb díjjal rendelkezik, azonban ő nem mindegyiket kapta színészkedésért. Kettőt rendezésért kapott, kettőt pedig a legjobb filmnek járó díjjal jutalmazott Millió dolláros Bébi és a Nincs bocsánatért.

   Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :) 

10 hihetetlen tény az Oscar-díjról Tovább
Ezzel az alkalmazással könnyedén megvédheted a házi szexvideóid

Ezzel az alkalmazással könnyedén megvédheted a házi szexvideóid

sex-tape-movie-hd.jpg

Csak óvatosan. Ami egyszer felkerül a netre.. de úgyis tudod. Ugye?

Emlékeztek még a 2014-es Szexvideó című filmre, ami bőven szar volt, ellenben bemutatta, miért kell vigyázni az otthoni videózgatással? A sztori röviden az volt, hogy Jason Segel és Camerion Diaz felvették ahogy szexelnek, majd sikeresen feltöltötték a felhőbe. Majd egy vicc nélkül, elvettek az életemből másfél órát. Nos ez az új applikáció ennek a problémának megy elébe, plusz segít megvédeni minket arra az esetre is, ha például szakítunk az éppen aktuális életünk szerelmével és a párunk a sok közös boldog emlékért cserébe, felszeretné valahova tölteni a videót. Ahhoz hogy elkezdhessük felvenni az akciót, mindkét félnek le kell töltenie a Rumuki-t, majd párosítani kell a telefonjukat. Majd az alkalmazáson belül kell elkezdeni felvenni a videót, csak így lesz titkosítva a videó. A Rumuki egyszerűen, kulcsokkal titkosítja a videót, ami mindkét fél telefonján megtalálható. Magyarul csak akkor tudjuk megnézni a videót, ha a párunk megadja nekünk a kulcsát.

3d391cbf00000578-4225254-image-m-60_1487112608766.jpg

A videók két kulccsal vannak védve, egy az egyiken, egy a másik telefonon.

Ezzel pedig csupán egy lejátszást enged az app. Mint az elején említettem, figyeltek a készítők arra az esetre is, hogy ne kerüljön ki a felhőbe a felvétel. Ezért a videók csak a telefonokon foglalnak helyet, sehol máshol nincsenek tárolva. Plusz, ezáltal ha véget vetettünk egy kapcsolatnak, viszont a másik fél gecizik, és megfenyeget minket esetleg, hogy kirakja ide vagy oda a felvételt, akkor sem kell parázni, hisz elég ha a saját telefonunkon kitöröljük a videót, így a mi kulcsunk híján pedig bekaphatja azt a bizonyost a kedves. Legalább most már tudjuk akkor, jól döntöttünk. Viszont egyelőre csak iOS-en érhető el, így az androidosok továbbra is csak okosan videózgassanak. Meg úgy egyébként is.. Ne legyél hülye.

  Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :) 

Ezzel az alkalmazással könnyedén megvédheted a házi szexvideóid Tovább
Armie Hammer félre lép - Mine trailer

Armie Hammer félre lép - Mine trailer

armie-hammer-mine-movie.jpg

 Egyetlen rossz döntés, egyetlen rossz lépés és az ember élete örökre megváltozik. Láttad már James Franco 127 óráját, vagy Ryan Reynolds Élve eltemetve című filmjét? Akkor tudod, hogy lehet olyan filmet csinálni, amiben csupán egy szereplő van, mégis magával ragad a film, és folyamatosan fenntartva a feszültséget, borzasztóan emlékezetes alkotás lehet. Armie Hammer utoljára talán az Guy Ritchie féle U.N.C.L.E emberéből lehet ismerős, de láthattuk már A közösség hálóban is. A történet szerint Armie Hammer egy amerikai katona, aki rosszkor lépett rossz helyre, a sivatag közepén egy taposó aknára. Innentől kezdve pedig elindul a harc az idővel, a meleggel, a víz hiányával, illetve hogyan is tudna lelépni róla. Remélhetőleg Armie Hammer megoldja a feladatot, és egyedüli főszereplőként is képes olyan játékra, amivel tovább bővíti az egyszemélyes filmek kultuszát. A filmet Fabio Guaglione és Fabio Resinaro páros rendezte, míg Hammer mellett még Tom Cullen és Annabelle Wallis-t is láthatjuk. Amerikában április 4-én debütál, itthoni forgalmazásról még nincs információ.

  

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :)  

Armie Hammer félre lép - Mine trailer Tovább
Már a Netflixen csalják a párjukat az emberek

Már a Netflixen csalják a párjukat az emberek

netflix.jpg

Óvatosan aludj el, lehet most is sunyiban előre nézi a kedvenc sorozatotokat.

 Molnár Balázs Szanaszét csalják a párjukat az emberek. Legalábbis a Netflix nemrég készített felméréséből az derült ki, hogy az emberek 46%-a nézett már előre részeket a párja nélkül, illetve hazudott nekik erről. Magyarul előrehaladt azzal a sorozattal, amit egyébként közös programként beszéltek meg, amit együtt néznek majd mindig. Tegyük gyorsan hozzá, borzasztó addiktív a Netflix, főleg, hogy egy-egy évadot rögtön, teljes egészében kitolnak, és nem hétről hétre nézhetjük az újabb epizódokat. Ezáltal folyton kísért a darálás szelleme, ami egy Netflix sorozatnál pedig hatványozottan igaz. Már 2013-ban is csináltak hasonló kutatást, azóta pedig háromszor annyian tették meg ugyanezt a párjukkal. Ehhez még hozzátették, hogy a kérdőívre válaszolók 60%-a azt mondta, továbbra is hasonlóan cselekedne, ha tudná, hogy nem derül ki. Továbbá, a hazudozók 80 százaléka azt mondta, legalább még egyszer megtenné, míg 44 százalékuk már több mint háromszor is előrenézett részeket.

netflix-narcos-social-marketing-campaign.jpg

Pablo Escobar drogbáró története a legkapósabb a csalók körében.

 Az előrehaladók majdnem fele, 45% azért nem vallja be hogy látta az aktuális részt, mert fél a párja reakciójától. Az emberek 60%-a azt nyilatkozta, azért nem tud megállni, mert túl jók a sorozatok. - Ami amúgy igaz, egész nap lehetne darálni őket. -  Ezekre pedig a legjobb lehetőséget számukra, amikor üzleti útra megy a párunk, ezt több mint 28% nyilatkozta. Míg 25% azt mondta, akkor szokott előre haladni, amint bedobja a szunyát a kedves, majd a harmadik helyre az éppen dolgozó pár távol létének kihasználása fért fel 24%-al. Egyébként a csalók 50 százaléka házas. A legtöbben Brazíliában és Mexikóban tevékenykedik (58%), míg a leghűségesebb Netflix párok Hollandiában (27%). A Hong Kongban élők 40%-a pedig úgy vélekedik erről a tettről, hogy rosszabb, mintha tényleges viszonyt ápolna mással a társuk. A legtöbb csalót a Narcos csábított el, majd a tavaly nyáron hatalmasat gurító Stranger Things, ezt követi a női börtönről szóló Orange Is the New Black, Kevin Spacey örömjátéka pedig a House of Cardsban a negyedik helyre volt elég, míg az ötödik helyre az eszméletlen jó témát megragadó Black Mirror fért fel. Te mit gondolsz róla? Szerinted is botrány, ha ilyet csinál a párod, vagy simán csak egy sorozat, és nem érdekel? 

netflix_cheating_global_infographic.jpg

  Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :) 

Már a Netflixen csalják a párjukat az emberek Tovább
Érkezik a noir Archer

Érkezik a noir Archer

archer-s7.jpg

 Molnár Balázs Ha valami, akkor ez nagyot fog ütni. Megint. Eszméletlenül imádom ezt a korszakot, a ruhákat, a hangulatot, amit átjár a színes öltözet, a meseszép autók, a zenék, az eszméletlen jól kinéző pin up csajok, a marha jó plakátok, a maffia jelenléte a korrupt zsarukkal karöltve, na meg persze a csodálatos Audrey Hepburn. Zseniális. Ha lehetne, akkor ebbe a korszakba szívesen visszarepülnék. Az Archer nyolcadik évada pedig pont erre a témára alapoz, amiért ezer hála a készítőknek. Az hagyján, hogy eszméletlenül imádom a sorozatot is, mert egyszerűen olyan humorral operál a sorozat, amit csak imádni lehet. Remek karakterekkel, és évadokon átívelő nagyon jó sztorikkal. Kegyetlen, őszinte, és rohadt vicces. Imádom. Sajnos, mint már régebben írtam, 2019-ben, a tizedik évaddal búcsút inthetünk neki. De addig is, fel a fejjel, április 5-én érkezik a nyolcadik évad! Milyen jó már. Aki még nem kezdte el nézni, az szedje össze magát, és itt tali április 5-én. Ja meg itt az előzetes. :D

 

  Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :) 

Érkezik a noir Archer Tovább
Nem kell a Windows 10 a magyarnak

Nem kell a Windows 10 a magyarnak

en-intl-pdp0-windows-10-pro-fqc-09131-p1.jpg

 Molnár Balázs Meg úgy egyébként se nagyon, ha fizetni kell érte. Pedig, a valaha készült egyik legjobb operációs rendszer, mégis a tavaly nyárig tartó ingyenes időszakig hatalmas léptékkel bővült a felhasználó bázis. Több mint 350 millió gépre települt nyárig a Windows 10, azóta pedig nagyjából 50 millió felhasználó telepítette a gépére. Azt hiszem, kicsit benézték a Microsoftnál, amikor az ingyenes szakaszban regisztrált számok alapján kalkuláltak, miszerint 2018-ra 1 milliárd gépre akarták eljuttatni a rendszerük. Akármilyen pozitívan nézem, ez jó esetben is, jó ha félmilliárd telepített Windows 10 lesz. A StatCounter statisztikái alapján a Windowsos rendszerek közül 33%-on áll a Windows 10. Itthon pedig, szokásosan maradiak vagyunk, nem szeretünk változtatni. Ez pedig nagy hiba. Nálunk mindössze 23 százalékos részesedése van a tízesnek, a sláger továbbra is a hetes, de nem csak nálunk, világszerte is ez a legnépszerűbb még mindig. Nálunk több, mint az emberek fele ezt használja még, míg globálisan valamivel több mint a felhasználok 47 százaléka. Én továbbra is azt mondom, érdemes váltani, hatalmas előrelépés a tízes, sokkal felhasználó barátabb, könnyen kezelhető, szebb felülettel várja az embert nap mint nap, legyen szó munkáról, vagy szórakozásról. 

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :) 

Nem kell a Windows 10 a magyarnak Tovább
Már online is rendelhetsz az Ikeában

Már online is rendelhetsz az Ikeában

ikea_1.jpg

 Molnár Balázs Mára már megkerülhetetlen pont lett a modern lakberendezés színterén az Ikea. Legyen az a világon bárhol, de Magyarországon is durván ráfüggtek az emberek. Amikor az asszonypajtás kitalálja, hogy menjünk az Ikeába. Ha voltatok már nővel vásárolni. Tejóisten.. Gyerekek.. Ott lepereg előtted az életed. :D Mintha a mennybe kerülnének. Hasonló szokott lenni hétvégén a bevásároló központokban is. Amikor látod a megfáradt férfiakat, az arcukon a menjünkapicsábaveddmármegjóazigenszépvagycsakgyeremááááááááááár nézéssel, az valami zseniális. Valami elkattan náluk, ha vásárolhatnak dolgokat. Mert úgy is ők fúrják fel, szerelik össze. De így szeretjük őket. Visszatérve a témához, tavalyi év egész jó volt a magyar Ikeának, 14,5%-os növekedést könyvelhettek el, majd 54 milliárd forintos árbevételt könyvelhettek el. A két Ikeát pedig több mint 5 millió ember boldogította, ezekből pedig majd 3 millió vásárolt is. Ha minden jól megy, februárban indul az online rendelés, az itt rendelt árukat pedig a budaörsi Ikeából lehet majd hazavinni. Nyártól pedig már házhoz is szállítanak. Az online rendelés pedig feláras lesz.

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :) 

Már online is rendelhetsz az Ikeában Tovább
Hologram feleséget a népnek!

Hologram feleséget a népnek!

azuma-hikari-gatebox.jpg Molnár Balázs Egyszerűen imádok blogolni. Főleg, amikor ilyen gyöngyszemekre lel az ember. A Vinclu japán cég rukkolt elő most egy asszisztenssel. Kaptunk egy klasszikus, japán anime karaktert, amiket valamiért nagyon szeretnek arrafelé. Sőt, a világ minden táján. Bár a mai napig nem értem, hogy lehet recskázni egy rajzfilmre. Na de az egy másik téma. :D Szóval japánban előálltak egy ilyen asszisztenssel, aki már nem csak a kérdéseinkre válaszol, hanem már úgy fejlesztették, hogy ha magányosnak érezzük magunkat, akkor hű társ legyen a bajban. Az előző mondat pedig most nyer értelmet. Egyébként a hologram feleséget Azuma Hikari nevet viseli, minket pedig nemes egyszerűséggel csak gazdámnak hív. Mondanám, hogy kellemes, lágy hangon szólít minket a kedves Hikari kisasszony, de a videó első 5 másodperce alatt felkúrt a hangja, szóval maradok az húsvér lányoknál. Pedig. Pedig.. Már majdnem elgondolkoztam.

gatebox_main.jpg

Mint egy igazi feleség. 1:1

 Egyébként rendes, szól ha esős idő van, ne legyünk marhák, vigyünk magunkkal esernyőt, képes bekapcsolni a fűtést, hogy ne a jéghideg lakásba menjünk haza, illetve fel is kapcsolja nekünk a lámpát, ha úgy van. A cég annyira szeretett volna egy igazi társat kreálni, hogy a kis Hikarink együtt programozik velünk, akár közösen nézhetjük a Barátok közt 435343 epizódját, majd ha eljön az elalvás ideje, szépen jóéjt kíván nekünk. Beteg. Még beszélgetni is tudunk vele. A nap folyamán pedig üzeneteket is küld a telefonunkra, hogy hazavár, siessünk már, unatkozik. Tényleg beteg.Természetesen tanul a beszélgetésekből, interakciókból, így minél többször vesszük igénybe a kisasszony szolgáltatásait, annál jobban megért minket, és tud velünk együttműködni.

gatebox-1200x630-c.jpg

Leginkább egy kávéfőzőre hasonlít Hikari otthona.

 Japánban egyébként pont most a legnagyobb probléma, hogy nincs kedvük szexelni az embereknek, ergo a társadalom sem gyarapodik úgy, ahogy szeretnék. Hikari egy Gatebox nevű szerkezetben jelenik meg, ami egy kör alakú vödör szerű cucc. Hanggal tudjuk életre kelteni, majd hologramként tűnik fel, és innentől kezdve használhatjuk kedvünkre. Továbbá számtalan érzékelő és kamera található ebben a vödörben, amik figyelik a mozgásunkat, majd ez alapján fel is ismer minket. Az ára átszámítva forintra olyan 700-800 ezer forint környékén van, eddig csupán Japánban és Amerikában lehetett előrendelni, az első háromszáz limitált kiadást pikk pakk elvitték. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ilyen szempontból kezd egész rossz irányba haladni a társadalom. Egyébként jók az asszisztensek, jó ötlet, hogy bármikor kérdezhetünk tőlük, segítenek kordában tartani a dolgaink, de amikor maga az emberséget próbálják reprodukálni, kiváltani, az annyira már nem biztos, hogy jó ötlet. 

 

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :)

Hologram feleséget a népnek! Tovább
WALL-E - A robot, aki ellopja a szívünk

WALL-E - A robot, aki ellopja a szívünk

wall-e-portable_0_0.jpg

Molnár Balázs Fogalmam sincs mikor láttam utoljára ennyire zseniális animációs filmet, mint a WALL-E. Na de ne szaladjunk ennyire előre. Mi kell egy igazán jó meséhez? Legtöbbször az emberek úgy gondolják, hogy az animációs filmek gyereknek szólnak. NEM! Borzasztóan nagy hülyeség, legtöbbször a gyereknek fogalmuk nincs mi miért is történik, főleg nem gondolnak arra, hogy a kisnyúl milyen társadalmi problémára próbál rávilágítani. Éppen ezért, én személy szerint oda vagyok a jó animációs filmekért. Ezért hoztam el most nektek a WALL-E történetét. A sztori szerint a WALL-E egy kis szeméttömörítő robot, aki azon ügyködik, hogy megtisztítsa a Földet az emberiség után, akik elhagyták azt, mert lakhatatlanná vált. Tették.

3113231_orig.jpeg

A kis robot már évtizedek óta, nap mint nap ugyanúgy felkel, szemetet tömörít, amikor is  egy nap megjelenik EVE, egy sokkal modernebb keresőrobot, akit rögtön a szívébe zár a kis WALL-E. Majd EVE rájön, hogy WALL-E rátalált a bolygót megmentő életre. Ezután visszaindul az űrhajóra, hogy tudassa az emberiséggel ezt. WALL-E pedig a nyomába ered. Innentől nyomokban spoilert tartalmazhat. Számomra ezek a szempontok fontosak egy animációs filmnél:

Legyen mondanivalója.

Legyen mit levonni tanulságként.

Képi világ megvalósítása.

Ezek ötvözése, és tálalása.

A WALL-E eszméletlen jól operál ezekkel a pontokkal, majd ráadásként főszereplőként beállítottak egy kis ártatlan robotot, akinek a cukiság faktora az eget verdesi. Rengeteg mondanivalója van a kis szeméttakarító robotnak, rátapint például arra, hogy milyen irányba is tart az emberiség azzal, hogy folyton teleszemeteljük a Földünk. Amellett sem megy el szó nélkül a film, hogy lassan az emberek elvesztik a való világgal a kapcsolatuk, és többet beszélnek a telefonjuk és egyéb eszközükhöz, mint embertársaikhoz.

wall-e-portable_0_0.jpg

2008-as a film, mégis egyre aktuálisabbak azok a problémák, amikre próbálja felhívni az emberek figyelmét. Teszi ezt méghozzá úgy, hogy egy olyan karaktert állít a középpontba, aki egy szimpla szeméttömörítő robot, mégis ahogy az érzéseit kinyilvánítja, amennyire ártatlan és emberi, ahogy feláldozza magát a jó cél érdekében, jó pár embernek példát mutathatna. Nekem belopta magát a szívembe a kis szemétláda, rengeteget tudnék még mesélni róla, de szeretném hogy ha valakinek tetszett ez a pár sor, az maga is tapasztalja meg ezt az elbűvölő mesét, s talán átértékeli ő maga is, mik is az igazán fontos dolgok az életben.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :)

WALL-E - A robot, aki ellopja a szívünk Tovább
Amikor visszanyal a fagyi - 45 millióra perli az Ubert

Amikor visszanyal a fagyi - 45 millióra perli az Ubert

uber_drivermusic_image.png

 Molnár Balázs Az Uber-t az ág is húzza, rengeteg pereskedés, számos országból való kitiltás, aztán még ez is. Egy francia férfi 45 millió euróra perli az Uber-t, mert az alkalmazás hibájából kifolyólag kiderült, hogy szétcsalja az asszonyt. Elmondása szerint egyszer kölcsönvette a feleség iPhone mobilját, azonban mielőtt visszaadta volna a telefont, ki is jelentkezett az Uberből, a feleség mégis minden utazásáról kapott értesítést. Innentől kezdve már nem volt nehéz összeraknia, hogy az a tárgyalás talán még sem egy tárgyalás. Elég abszurd dolog, hogy az Uber hibás alkalmazására hárítja a problémát, amit egyébként simán megelőzhetett volna annyival, hogy van gerince, ebből a szempontból még talán jót is tett az Uber, legalább egy embernek segített rájönni, mekkora féreg is az a kedves férj. Mondjuk az alkalmazásnak se kéne bugosnak lennie, de azt hiszem, emberség szempontjából teljesen elhanyagolható ebben az esetben. Azóta természetesen elváltak, és a férfi 45 millió eurót követel a drága válásért cserébe.

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :)

Amikor visszanyal a fagyi - 45 millióra perli az Ubert Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu