Weskó

2017.máj.25.
Írta: Molnár Balázs L. komment

Még mindig érdemes torrentezni? - Filmek és sorozatok

peanuts-photo-5-gallery-image.jpg

 Há' hogy a picsába ne. Ingyen van. Gondolja az átlag ember, aki szerint ez normális. Mert vannak olyanok, akik nem úgy fogják fel, hogy tulajdonképpen most lopnak. Mert azt csak a tolvajok csinálják. Ők csak letöltenek. A torrentezés itthon talán még mindig ilyen tabu kategóriába eső dolog, azonban szerintem mindenki tudja a másikról, hogy bizony ő is torrentezik. Vagy már torrentezett valaha. Még akkor is, ha azt mondja ő bizony nem, ő a mintapéldány, ő ilyet nem csinál. Otthon meg tölti lefelé a 4K poreszt. Viszont nem is akarok most itt belemenni a társadalmi tényezőkbe nagyon, hogy ki milyen ember és miként vélekedik erről a dologról, hanem arra gondoltam, nézzük meg, mennyibe kerülne nagyjából torrent mentesen filmezni és sorozatokat nézni, illetve van-e szükség még 2017-ben itthon torrentezésre.  Természetesen sokban hozzá tartozik dologhoz, hogy az alacsony fizetések miatt az emberek rákényszerülnek a letöltögetésre, viszont azért vannak egészen korrekt megoldások is helyette. Ez főleg leginkább a 20 ezer forintba kerülő videojátékoknál áll fent, azonban előszeretettel töltögetik az emberek a filmeket és a sorozatokat is.

Tovább

Harry Potter neonáciként hirdeti a fehér erőt - Kritika

tablet_imperium-movie-actor-wallpaper.jpg

 Bizony, Daniel Radcliffe a szemünk előtt cseperedett fel Harry Pottertként, a szériának vége lett, majd neki is tovább kellett állnia. Azonban továbbra is mindenki Harry Potterként emlékszik szegényre és ezt leküzdenie nem volt egyszerű. Nálam ez a film hozta el azt a pillanatot, amikor már tényleg egy, a karaktertől különálló színésszel van dolgunk. Nem is akármilyennel. Pedig a 2011-ben véget ért sorozat után, már szerepelt olyan filmekben mint a Kész katasztrófa, A fekete ruhás nő vagy a Szemfényvesztők második részében. Nem is húzom az időt, nézzük miért érdemes megnézni az Imperiumot.

Tovább

Father.io - A valóvilágban játszódó többjátékos lövölde

augmented-reality-gaming-1024x566.png

 A Father.io is egy közösségi kalapozáson alapuló kampány volt, ami már egyébként tavaly véget is ért és több mint 440 ezer dollár gyűlt össze a számlájukon. Azonban azóta is csupán béta fázisban döcög a dolog, pedig egész várós a dolog. Az egész a mobilunkon alapul, amihez egy kiegészítőt pattintva beszállhatunk a játékba, és elkezdhetjük darálni az ellent. Méghozzá valós időben találhatjuk magunkat más játékosokkal szemben, az egész városban.

Tovább

Zseniálisak a kommentek a Vaterára felkerült BKV Ganz villamos hirdetése alatt

01ganz1416.jpg

5 db Ganz villamost fog elárverezni a BKV a Vaterán.

 Valószínű már biztos találkoztatok a hírrel, hogy a BKV a Vaterán bocsátja aukcióra 5 db Ganz típusú villamosát. Ezekre már május 18. óta lehet licitálni, a kezdő licit pedig 1 480 000 forintról indulnak. Egészen május 31-ig akinek úgy akad kedve, simán vásárolhat magának otthonra egy szebb napokat is megélt villamost. Mert ki ne akarna nem?! Az internet népe pedig természetesen rátalált a hirdetésre, és olyan zseniális hozzászólásokkal tolták tele a komment szekciót, hogy öröm volt nézni.

Tovább

Perre ment a férfi, mert mobilozott a csaj a randin - Ó, Amerika

guardians-of-the-galaxy-wallpaper-roster-nebula.jpg

 Hát ez hatalmas. Én beszartam rajta. Ilyenkor jön vissza az emberekbe vetett hitem. :D Kis péntek reggeli indító, mindjárt hétvége, most már kibírod! Egy texasi férfi, név szerint Brandon Vezmar perre ment azért, mert a nő akit elvitt az első randijukon moziba, az pofátlanul képes volt egész film alatt mobilozni.

Tovább

Hamarosan tényleg a másik felünk lesz a telefonunk, érkezik a Google Lens

screen-shot-2017-05-17-at-10-14-12-am1.png

 Talán még emlékeztek a Galaxy S8 bemutatójánál, amikor is a cég előállt a saját intelligens asszisztensével, a Bixby-vel. Ehhez pedig jár egy olyan funkció, ami annyit tesz, hogy amikor ráirányítjuk egy tárgyra, legyen az akár egy bicikli vagy egy táska, a szoftver felismeri azt, majd elkezdi keresni az interneten a hozzá kapcsolódó dolgokat, hol lehet megvenni stb. Na most pedig hamarosan ennek lesz a konkurenciája a jó öreg Google, annak is az asszisztensébe épülő Google Lens funkció.

Tovább

13 Reasons Why - Miért nem figyelünk egymásra?

 13-reasons-why-personagens-netflix.jpg

 Huh srácok.. Ez valami brutális volt. Nem is emlékszem mikor volt sorozat utoljára ekkora hatással rám. Sajnos olyan témának sikerült elérnie nálam ezt a hatást, amiről a legjobb lenne ha nem is tudnánk. Ez pedig az iskolai bántalmazás, legyen szó verbálisról vagy fizikairól. Biztos mindenki találkozott már a jelenséggel, vagy külsős szemlélőként vagy éppen a kellős közepén találta magát. Vagy ő volt a bántalmazó, vagy a bántalmazott. Mi okozhatja ezt? Hogyan lesznek a gyerekekből állatok egy szempillantás alatt? A mai sorozatunk a 13 Reason Why ennek a témáját járja körül, illetve van benne áldozathibáztatáson keresztül egészen a pillangó hatásig mindenről szó, amit átélhet egy középsulis diák.

Tovább

Gyllenhaal versus Zodiákus - Kritika

zodiac-car-lights.jpg

David Fincher Zodiákusa egy tisztes iparosmunka.

 Nos hol is kezdjem, merült fel bennem ez a néha roppant bosszantó gondolat. Ugyanis ismét egy olyan filmmel bővült a listám, amit bármikor megnéznék még legalább egyszer. Kétszer. Mindig is szerettem a krimiket, de mostanában nagyon ritkán készül olyan, amire azt lehet mondani, hogy igen ez valóban jól sikerült. Úgy ültem le a film megnézéséhez, hogy a David Fincher nevével fémjelzett, a Holtodiglan után pedig, ha fele annyira ütős lesz, már láttam egy jó filmet. (Későbbi film a holtodiglan, csak előbb láttam azt, mint ezt.) Akkor ne is húzzuk az időt, ugorjunk is neki.

Tovább

A Zodiákus gyilkos - Sztori tájm #6

 ajanlott_9.jpg

 Kicsit rég volt Sztori tájm. ja. Na de itt vagyok. Csapassuk. A Zodiákus gyilkos Észak-Karolinában tevékenykedett a '60-as, '70-es években.Elsősorban fiatal lányokat, párokat vagy egyedül lévő férfiakat gyilkolt késsevagy fegyverrel. Híressé mégis a levelei tették, melyeket a róla cikkezőújságoknak vagy épp a rendőrségnek küldött. Ezekben a levelekben mindiolyan információkat közölt a gyilkosságról, mely alapján biztossá vált, hogy ő volt az elkövető. Levelei titkosírással készültek, így ezek közül a mai napig van,amit nem sikerült megfejteni.

Tovább

Milyen alkalmazást használjunk filmnézésre mobilon?

 smartphone-movie.jpg

 Már jó pár éve beköltöztek a zsebünkbe vagy a táskánkba az okos kütyük. Így manapság már utazás közben, a buszon vagy a vonaton is élvezhetjük a filmezést. Amellett hogy egyre nagyobb kijelzőket kapnak a készülékek, egyre jobb paneleket is, amik által már a hordozható készülékeink is akár a 1080p felbontás-t is képesek visszaadni. Ezáltal nem kell nélkülöznünk az otthon jól megszokott minőséget. Na de lássuk is melyek azok az alkalmazásokat, amik megkönnyítik a filmezést Androidon és IOS-en egyaránt.

Tovább