Weskó

Egy startup, ami azt ígéri, megőrzi a tudatod a jövő számára

2018. március 19. 23:32 - Molnár Balázs L.

brain-machine-2-640x356.jpg

Ott tartunk jelenleg, hogy a mesterséges intelligencia egyre nagyobb és nagyobb teret nyer magának, mi pedig azt várjuk már, mikor tudjuk a tudatunkat átmenteni egy számítógépbe, hogy az örökké valósággá megmaradjunk létezni. Nos, ezt a tézist már rengeteg film és könyv megénekelte, azonban ahol jelenleg tart a tudomány, ez egyelőre lehetetlennek tűnik. Már csak azért is, mert még magát a tudatot sem tudjuk megmagyarázni.

Tovább
komment

Szakonyi Károly: Két nő – Színházkritika

2018. január 28. 11:52 - Soltész Daniella

27479909_1750542438353219_101600787_o.jpg

Meddig lehet elmenni?
Teszi fel a kérdést az előadás több ízben is. Meddig mehet el két nő, akik ugyanazt a férfit szeretik? És meddig mehet el egy nő, ha magányos? Edina és Nóra keserédes drámája sokszor megmosolyogtató, ugyanakkor ha a felszín alá nézünk, hátborzongatóan szomorú.

Tovább
komment

Minden eddiginél drágábbak az okostelefonok

2018. január 27. 15:24 - Molnár Balázs L.

iphonexlockscreen-1-800x523.jpg

 Évek óta emelkedőben vannak az okostelefonok árai, azonban tavaly olyan szintre jutottak el, ami minden eddiginél durvább drágulást okozott átlagosan tekintve is, nem csak az iPhone X 1000 Euro-t kóstáló árát nézve. Méghozzá annyira, hogy a legkisebb kínai gyártók is, akik azzal vették fel a versenyt, hogy elképesztő ár/érték arányban kínáltak mobilokat, már ők is feljebb tolták a mobiljaik árát.

Tovább
komment

A medve nem játék - A visszatérő könyvkritika

2018. január 25. 20:42 - Kiss.Norbert

2898948_5.jpg

 Mindig is szerettem, ha egy könyvet filmre visznek. Ugyanis, a vizuális élmény hatására az ember kedvet kaphat a könyv elolvasására is. Rengeteg olyan művel lettem ezáltal gazdagabb, ami egyébként valószínűleg elkerülte volna a figyelmem. Azonban itt van ez A visszatérő című könyv, ami a megfilmesítés nélkül bizony nem valószínű, hogy komoly nyomot hagyott volna a nemzetközi irodalomban. Voltak benne maradandó jelenetek, de sokkal látványosabb és magával ragadóbb volt a filmvásznon. Oda való ez a történet.

Tovább
komment

Bemutatkoztak azok elemek, amik soha nem merülnek le

2018. január 19. 22:54 - Molnár Balázs L.

 the_aa_battery_that_never_dies_forever_battery_uses_wi-fi-like_signals_to_stay_fully_charged_2.jpg 

 Múlthét javában a CES-ről szólt, itt a blogon is nagyrészt ebben a témában születtek cikkek, már amikor futotta az időmből rájuk. Viszont még maradt egy csomó érdekes termék róla, aminek érdemes szentelni egy különálló bejegyzést, ilyen például a soha le nem merülő elem. Na jó azért nem ilyen szép az élet, még mindig nem találták fel az örökmozgót, ezek az elemek is lemerülnek, ha nincsenek töltve.

Tovább
komment

Tényleg létezik a pompomlány-effektus?!

2018. január 18. 23:41 - Molnár Balázs L.

bfcnkdjcyaa0zp4.jpg

 Legtöbben már talán ismeritek a pompomlány-effektust, most azonban én is utána jártam, hogy saját szememmel tapasztaljam meg a dolgot. Az Így jártam anyátokkal egyik főszereplője, Barney fogalmazta meg azt a dolgot, miszerint a lányok egy csoportba vergődve szebbnek tűnnek, mintha egyenként szemlélnénk őket. Én először azt hittem, ez valami irdatlan baromság szokás szerint, amit csupán a sorozatban kitaláltak.

Tovább
komment

Okos, mint egy egér – Virágot Algernonnak könyv kritika

2018. január 15. 21:36 - Kiss.Norbert

covers_451472.jpg

 Ki az az Algernon? És miért kell neki virág? Legelőször ez jutott eszembe, amikor Daniel Keyes regényéről hallottam. Aztán arra gondoltam. hogy biztosan valami romantikus, szerelmes ömlengés lesz. Óriásit tévedtem. Szerencsére.

Tovább
komment

A legmenőbb hír az idei CES-ről: Visszatér a Game Boy

2018. január 13. 21:53 - Molnár Balázs L.

super_mega_ultra_pi_boy_64_thingy-e1515755174561.jpg

 Közel 30 év telt el azóta, hogy a Nintendo kiadta a Game Boy-t. Egy nemzedék nőtt fel nyomkodva a kézi konzolt, most pedig ismét nosztalgia támadással próbálnak egy kis pénzt kicsalni az emberek zsebéből, bár az Ultra Game Boy-t nem a Nintendo fogja gyártani, hanem a Hyperkin.

Tovább
komment

Végre itt az első mobil, amiben a kijelző alá rejtették az ujjlenyomat olvasót

2018. január 11. 00:15 - Molnár Balázs L.

image_9.jpg

 Pörög tovább a CES 2018, érdekesebbnél érdekesebb dolgokkal elhalmozva minket. Évek óta epekedve várjuk azt a pillanatot, amikor nem a mobil hátuljára és nem is a telefon fizikai gombjába rejtve kapjuk meg az ujjlenyomat olvasót, hanem a kijelző alá elhelyezve. Ezzel a megoldással lehetett volna káva mentesíteni a mobilokat, viszont amikor elkezdték gyártásba küldeni a Samsung Galaxy S8 mobilokat, akkor még nem volt meg ez a funkció, így ott ez a hátlapra került. Ahogyan az iPhone X esetében sem került bele a mobilba, itt viszont konkrétan mellőzték is a megoldást, cserébe speckó arcfelismerőt kaptak az almás mobilok szerelmesei, ami közel sem nevezhető tökéletes megoldásnak

Tovább
komment

Erről a konzolról nézték a legtöbb pornót a játékosok tavaly

2018. január 10. 21:57 - Molnár Balázs L.

xbox-playstation1.jpg

 A Pornhub már jó szokásához híven, összegzi az elmúlt év statisztikáit és azt megosztja a nagyérdeművel. Nem volt ez máshogy most sem, tavaly is rengeteg pornót néztek az emberek, viszont ezekből egy szeletet a játékkonzolok csippentettek ki.

Tovább
komment