Weskó

Ahogy az várható volt, megdöntötte a Star Wars rekordját is a Bosszúállók: Végtelen háború

2018. április 29. 19:58 - Molnár Balázs L.

3352819-avengers-3-infinity-war-21-wallpaper.jpg Pár éve a Star Wars: Az ébredő erőre akkora volt az érdeklődés, hogy minden idők legjobban nyitó filmje lett Amerikában, azonban jött a Marvel és tíz év alatt egy olyan univerzumot épített fel, ami lemosta még a Star Wars nosztalgiára épülő új trilógiát is.

Tovább
komment

Közérthetően az ördögűzésről

2018. április 19. 21:22 - Kiss.Norbert

Könyvkritika: A rítus

826710_5.jpg

 Mindenekelőtt fel szeretném hívni a figyelmet, hogy felejtsük el az „ekszöszájzbúk”-ot és társait. Matt Baglio könyvében ugyanis igazi ördögűzésekről esik szó, tehát húsvér ördögűzők számolnak be valódi esetekről. Erről szól ugyanis A rítus, a köztünk élő ördögről, megszállottságról és a gonosz elűzéséről. Erről valószínűleg mindenkinek van valamilyen elképzelése, de ezeket pontosan nem vagy csak nehezen tudnánk definiálni.

Tovább
komment

Jön az elektromos autópálya, forradalmat hozhat az elektromos autózásba

2018. április 15. 22:06 - Molnár Balázs L.

software_update.jpg

 Habár egyre jobban elterjed az elektromos autózás, leginkább még mindig városi felhasználásra alkalmasak ezek az autók. Hiába növekszik a hatótáv, még mindig a robbanó motoros autókkal érdemes és lehet ténylegesen hosszabb távokra elindulni. Svédországban azonban szeretnék felgyorsítani ezt a folyamatot és 2030-ra akár 70%-al csökkenteni a károsanyag-kibocsátást.

Tovább
komment

Megtöri a csendet - Skullcandy Hesh 3 fejhallgató teszt

2018. március 31. 22:28 - Molnár Balázs L.

skullcandy-hesh-3-wireless-headphones-review.jpg

 Aztabetyármindenit, de rég volt bemutató/tesztelős bejegyzés, most azonban megtörjük a csendet, méghozzá egy fejhallgatóval, ami képes is erre a feladatra és mégsem kell a lakást fedezetbe lerakni, amikor elhozod a boltból. A középkategória azt a szegmenst fedi le, ami bár már nem pár ezer forint, de olyan minőséget és élményt tud okozni, hogy megéri azt a felárat kicsengetni érte. Jelen tesztünkben a Skullcandy Hesh széria új üdvöskéjéről lesz szó, ami bár kinézetben eléggé eltér az előzőtől, árban hasonló szinten mozog. És hiába a pár ezres különbség, annyival többet is nyújt az új fejhallgató.

Tovább
komment

Megölt egy embert az önvezető autó, hogyan tovább?

2018. március 26. 23:11 - Molnár Balázs L.

21uber-2-master768.jpg

Múlthéten megtörtént az első haláleset, amit önvezető autó okozott/részt vett benne.  Méghozzá a kis hazánkból kitiltott Uber önvezető autója gázolt halálra egy gyalogost, ekkor pedig teljesen önvezető üzemmódban közlekedett az autó. Bár a gyalogos az ütközést túlélte, a sérüléseibe belehalt a kórházban. Erre pedig rögtön le is csaptak az önvezető autókban kétkedők, akik persze már jó előre megmondták, hogy bizony az önvezető autók veszélyesek.

Tovább
komment

Megszűnik az ingyenes zenehallgatás a Youtube-n

2018. március 25. 20:40 - Molnár Balázs L.

youtube_logo.jpg 

 Elég rossz idők közelegnek a Youtube-n ingyenesen zenét hallgató felhasználókra. Méghozzá azért, mert a Youtube szándékosan próbálja majd az embereket kvázi kikészíteni a rengeteg reklámmal, ezzel pedig lehetetlenné téve a zenehallgatást. Közölte egy interjúban a Youtube zenékért felelős vezetője.  Na nem mintha mostanában nem lennének rogyásig pakolva reklámokkal.

Tovább
komment

Itt az elektromos Mercedes, csak épp a kínaiak gyártották le

2018. március 23. 22:12 - Molnár Balázs L.

s0-modele--mercedes-gla.jpg

Kis hazánkban még mindig az a hit él, hogy minden kínai koppintás, illetve ami ott készül, az egyenlő a gagyival. Akármennyire is bejöttek a prémium telefongyártók és egyre minőségibb dolgokkal állnak elő, azért még mindig nem hazudtolják meg magukat, ha hitvány másolatról van szó.

Tovább
komment

Egy startup, ami azt ígéri, megőrzi a tudatod a jövő számára

2018. március 19. 23:32 - Molnár Balázs L.

brain-machine-2-640x356.jpg

Ott tartunk jelenleg, hogy a mesterséges intelligencia egyre nagyobb és nagyobb teret nyer magának, mi pedig azt várjuk már, mikor tudjuk a tudatunkat átmenteni egy számítógépbe, hogy az örökké valósággá megmaradjunk létezni. Nos, ezt a tézist már rengeteg film és könyv megénekelte, azonban ahol jelenleg tart a tudomány, ez egyelőre lehetetlennek tűnik. Már csak azért is, mert még magát a tudatot sem tudjuk megmagyarázni.

Tovább
komment

A legjobb játék a kampányidőszakban, avagy hogyan legyünk korruptak

2018. március 14. 23:09 - Molnár Balázs L.

yxxktkqturbxy83mmeynddkntg2ymuxymrlmzm4mwqyzdjmmjk0mzzmns5qcgvnkpudam0chm0uqm0lzjmfzqmuzqg8.jpg

Micsoda gyöngyszemre leltem ma, atyaég. Nagyban dübörög kis hazánkban a választási kampány, amikor is befut ez a hiánypótló alkotás, amiben nekünk kell eligazodni a korrupció fertőjében és egyensúlyozni az erkölcsi határok és a gátlástalanul szétlopó, közbeszerzéseken nevelkedett emberek veszedelmén. A koncepció egészen egyszerű, egy szöveges játékról van szó, mi pedig egy várost irányítunk. A polgármester rögtön figyelmeztet minket a játék elején, hogy ám nem olyan korrupt az önkormányzat, mint azt mondják.

Tovább
komment

Büntet az új Rimac, porrá aláz minden villanyautót

2018. március 07. 23:13 - Molnár Balázs L.

aknkcbjrmgmyjxtaaqju-770x433.jpg

 Még tavaly év elején írtam, hogy a szomszédban valami brutális elektromos autók gyártásába kezdtek a Rimac Concept One-al, most azonban kijött az új modell, ami legyalul mindent, ami szembe jön vele. Bár ha Richard Hammondról van szó, akkor már más a leányzó fekvése. (Rommá törte a The Grand Tour forgatásán, amiből összesen 8 darab készült egyébként.) 

Tovább
komment