Weskó

Feltörték a Tesla Model S-t

2016. szeptember 28. 17:55 - Molnár Balázs L.

Kinai kutatóknak sikerült feltörniük napjaink egyik leginnovatívabb autóját

Kínai kutatók sikeresen feltörték napjaink egyik leginnovatívabbnak számító autógyártó cégének autóját, a Tesla Model S-t. Keen Security Labs dolgozóinak sikerült átvenniük az irányítást egyes Tesla modellek felett, még hozzá annyira, hogy használni tudták távolról vezérelve a fékeket, a lámpákat, bezárhatták az ajtókat, de az ülést és a tetőablakot is tudták állítani. Videó is készült az esetről, természetesen mielőtt meséltek volna nekünk a hibáról, jelezték a Tesla felé, akik már a legújabb frissítéssel orvosolták is a hibát. Elsősorban a kutatók az autóban elhelyezett érintőképernyő felett vették át az uralmat, ami ezután nem reagált semmilyen nyomogatásra, majd ezek után képesek voltak a fent leírtak véghezviteléhez. Ezt a hibát is csak akkor tudták kihasználni, ha az autó felcsatlakozott az internetre, például amikor egy töltőállomást keresett. Szóval bármelyik WIFI hotspotnál. Ami azért elég ijesztő önvezető autó lévén, egy ekkora hiba, de amíg ilyen keretek között jönnek rá a hasonló problémákra, addig nincs baj. Viszont rossz kezekben.. 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még sok sok hasonlót, dobj egy lájkot és oszd meg a barátaiddal. Iratkozz fel meg minden amit ilyenkor el kell mondani, de ha már lájkoltad a Facebook oldalt hatalmas pacsi érte, ha meg még nem, akkor megkérdezhetem hogy MIRE VÁRSZ MÉG???

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr9311750047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása