Weskó

Batman V Superman - Kritika

2016. október 14. 15:17 - Molnár Balázs L.

batmanvssuperman2_1.jpg

Talán az év egyik legjobban várt filmje volt számomra a Batman Superman elleni csatája, és amennyire gyerekes izgalommal vártam hogy beülhessek rá, legalább akkorát kellett csalódjak benne. Sajnos éppen ezért nagy szívfájdalommal kell most a filmről írjak, hisz sokkal de sokkal több volt ebben a filmben. Had meséljem el a történetemet a két titánnal, kik harca talán az évszázad legnagyobb összecsapásának ígérkezett.. Történetünk ott kezdődik, hogy a mi jó Batmanünk felett már eljárt az idő, míg Superman lelkét még mindig az nyomasztja, hogy szeretett városa lakói nem feltétlen szívlelik (aminek meg is van az oka.) majd Lois Lane egy sivatagi interjúja során talál egy töltényt a helyszínen, melyet az ifjú Lex Luthor cége gyárt, aki viszont szeretne kísérletezni Zodd kapitány testével, és egy kis kryptonittal, de ezt a város szenátora nem szívleli túlzottan. Ne lepődj meg ha nem érted, ennyire kusza a film is.

batmanvssuperman4.jpg

 Nézzük miért csalódtam és mi tetszett a filmben. Mert volt olyan is. Első gondolatom a túl sok volt. Egyszerűen túl sok tartalmat akartak ebbe a filmbe belerakni, de amilyen hosszú lett annyira unalmas is. Minden történetszálba csak belekaptak egy kicsit, de nem bontották ki, nem írtak háttértörténeteket, semmiről nem tudtunk meg igazán semmit. Egyszerűen túl sokat akartak a készítők, és ez lett a vesztük a történetben. Az hogy a film címe Batman Superman ellen ne tévesszen meg senkit, a két és fél órás filmből úgy nagyjából 10-15 perc volt kettőjük csatája. Ami habár látványosnak nézett ki, egyáltalán nem ragadott magával. Pedig amennyire a sztori elúszott, annyira menthettek volna a látvánnyal kicsit, de számomra akkorát bukott a film a történet vezetéssel, azzal hogy mindenből csak egy kicsit, és konkrétan a sötétben tapogatóztunk hogy egy epikus harccal is csak egy közepesre tudta felhozni magát. Ami inkább csak a karakterek kilétük miatt volt az. 

batmanvssuperman3.jpg

Színészeket nézve akarva és akaratlanul is az ember összehasonlítja egymással a korábbi Batman bőrébe bújt színészeket a többivel, és így volt ez Ben Affleckkel is. Őszintén megvallva, kellemes csalódást okozott, nagyon jól megformálta a filmhez szomorú, és melankolikus idilljéhez illő denevérembert. Ahogy Alfred-nak is kiváló választás volt Jeremy Irons. Henry Cavill továbbra is hozta a megszokott Superman-t, most sem okozott fejtörést a jövő évi Oscar jelöltek kiválasztásához. Amy Adams egy szürke foltja volt a filmnek, semmit az ég világon nem adott hozzá és nem vett el a filmtől. A fő gonosz karakterét, Lex Luthor-t megformáló Jesse Eisenberg volt talán még az aki kitudta billenteni a filmet, de nem mondanám igazán hogy jó irányba. Kezdetnek nem volt rossz, de gonosznak Joker után nagyon kevésnek éreztem, és voltak jelenetei ahol nagyon soknak érződött, mondhatni túljátszotta a szerepét és kezdett már nevetségesbe átmenni. Majd az ő általa teremtett főellenség is felbukkant benne, Doomsday, aki annyira volt fantáziadús mint egy-egy barátok közt rész.

doomsday.jpg 

Megjelent benne Gal Gadot, aki nem más mint Wonder Woman megtestesítője. Róla tényleg nem derült ki semmi, csak hogy nagyon jól néz ki. Tényleg. Talán azért mert 2018-ban érkezik az önálló filmje, de azért abba a két és fél órába belefért volna egy kis háttérsztori, ahogy Lex Luthor tetteiről sem tudtunk meg semmilyen indítékot. Voltak benne utalások a közelgő Igazság ligája filmekről, és feltűnt benne az új filmes Flash és Aquaman is.Összességében leginkább egy nagyon hosszú és unalmas bevezetőnek mondanám a filmet a közelgő DC univerzumba, amely eszméletlen komoly és komor volt, ami néha tényleg jó, de nálam már majdnem átesett a ló túloldalára, holott az emberek néha szórakozásra is vágynak. Úgy hallottam hogy emiatt az augusztusban érkező Suicide Squadot is elkezdték újraforgatni, mert kb az összes poént ellőtték az előzetesében. Talán még időben kapcsoltak a srácok.

Pontszám: 10/6

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr411807447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása