Weskó

A konzolok királya lehet - Xbox Project Scorpio

2017. január 15. 17:34 - Molnár Balázs L.

project-scorpio-4k.jpg

Az igazi 4K gaminget hozhatja el a nappalinkba a Project Scorpio.

Nálam mindenképp az Xbox új konzolja az egyik legvárósabb tech fejlesztés gaming területen, hisz ez fog majd akkora erőt képviselni, ami tényleg elhozza a következő generációt, amit nem nagyon tapasztaltunk a 2013-mas váltásnál. Hogy miért is mondom ezt? Ez a konzol fogja elhozni a 4K gaminget a nappalinkba, ami natív 4K, azaz ténylegesen megjeleníti a tévénken - már ha az 4K felbontással rendelkezik, különben felesleges - és nem csak felskálázásra képes, ami digitálisan feltolja a képkockák számát, viszont nem 4K. Majd pedig ez hozhatja el az Xboxokra is a virtuális valóságot.

Egyébként a nemrég megjelent PS4 Pro is felskálázással éri el a 4K-t. Természetesen sokkal szebb a képe így, már ha van olyan játék ami kihasználja, de nem az igazi. A Project Scorpio is 8 magos procit kap majd, ahogy a jelenlegi konzolok (PS4, XO) is, viszont a grafikus számítási képessége valami elképesztő lesz hozzájuk képest. A One és a PS4 1,8-9 terraflop grafikus számítási teljesítménnyel rendelkeznek, míg a PS4 Pro már 4.2 terraflopra képes. Míg az Xbox idén érkező üdvöskéje már 6 terraflopot fog elérni, ami azért már eléggé odaver.  A konzol memória sebességben is előrelép, konkrétan 320GB/s lesz az adatátvitele, míg a PS4 Pro memóriája ezt a feladatot "csak" 218GB/s oldja meg.

project-scorpio-720x720.jpg

A legerősebb grafikus processzor, ami valaha konzolba került. - Project Scorpio

Viszont hogy milyen fajta, és hogy hány GB lesz benne, arról semmi információ nincs még. Sajnos a kinézetéről sincs, de remélhetőleg itt is nagyot húznak a redmondiak. Nos ez mind szép is jó, viszont jelenleg a PS4 a legkeresettebb konzol, decemberben pedig visszavette az első helyet az eladási listákon Amerikában. Azért hazai pályán kikapni... Szóval nagyot kell lépnie az Microsoft Xbox részlegének, ha utol akarják érni a Sony-t, akik már bőven átlépték az 50 millió eladott darabot, míg az Xbox valahol 30 körül poroszkál. A Project Scorpiot pedig várhatóan év végén kapjuk meg, a szokásos árazásnál pedig jóval drágább lesz. Továbbra is azt tudom csak mondani azoknak, akik azt kérdezik, mégis melyik konzolt válasszák, hogy ne foglalkozzanak a teljesítménnyel, a jelenlegi konzolok egyszinten mozognak, a PS4 Pro is csupán overclockkolva van, 1,6 Ghz-ről 2,1 Ghz-re, ez azoknak számít igazán, akik használni akarják a PS VR-t, ami egyébként az alap konzollal is ugyanúgy megy. A Xbox Scorpioig pedig továbbra is olyan konzolt vegyetek, ami tetszik nektek, amelyiknek jobb a kontrollere fogása számotokra, és legfőképp melyiken vannak azok a játékok, amikkel szeretnétek játszani. Ez a legfontosabb. Mással ne törődjetek. Lentebb beágyaztam a hivatalos bemutató videóját, ahol szokás szerint elmondják, hogy ez lesz a legüberfaszább konzol a világon. Majd meglátjuk. ;) 

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr5512127789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása