Weskó

Egy lecke, egy kissrác és egy lezuhant náci repülőgép - Sztori tájm

2017. március 09. 19:43 - Molnár Balázs L.

ajanlott_2.jpg

 Akkor most pedig átcsapok Andersenbe, és mesélgetni fogok nektek. Bizony. Legyen szó régi legendákról vagy éppen nemrég történt érdekes vagy vicces történetekről. Kezdjünk is bele, nem érünk rá. Dániában egy kis srác második világháborús történelem leckét kapott, majd amikor mondta az apjának, az annyi mondott neki: menj ki a kertbe, és keresd meg azt a repülőgépet ami állítólag a közelben zuhant le. Amiről még az apa nagyapja mesélt. Szóval fogták magukat és fémdetektorral felfegyverkezve nyakukba vették a kertet. Bele sem mertek gondolni abba, hogy tényleg találnak valamit. Majd csipogott a detektor.

Az apa emlékezett a nagyapja meséjére, aki ezen a farmon élt a második világháború alatt, és a német repülő lezuhanására is itt. Emlékezett arra az apró részletre a nagyapja meséjéből, miszerint valamikor karácsony környékén zuhanhatott le a repülő, mert éppen karácsonyi sütiket gyártott a feleségével és a nagybátyjával, aki akkor még gyerek volt.

170308112101-02-denmark-world-war-two-plane-exlarge-169.jpg

 De ezt csupán egy jó történetnek tartották, és a nagyapja szerint a német megszállás alatt a roncsokat elszállították. Majd elkezdtek ásni, és valami fémes dologra lettek figyelmesek. Majd egy markolóval rásegítettek az ásásra, és egyszer csak repülőgép darabokra lettek figyelmesek. Egy Messerschmitt vadászrepülő roncsaira találtak. Az apa szerint elsőre nem gondolták hogy repülő, hisz széthullott darabokra a repülő amikor lezuhant, de ahogy haladtak előre, úgy találtak egy motort, Luftwaffe lőszereket és a végén pedig a pilóta csontjait és a ruháját. Találtak a repülőnél személyes tárgyait is a pilótának, könyveket és a pénztárcáját. Innentől pedig az apa szólt a Dán rendőrségnek, akik azonnal elkerítették a helyszínt, és elkezdtek dolgozni az ügyön.

Forrás: CNN

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény. :) 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr6212325763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása