Weskó

Még mindig elképesztően buta a Samsung Galaxy S8 arcfelismerője

2017. április 02. 22:18 - Molnár Balázs L.

samsung-galaxy-s8-bumbles-biometrics-insecure-facial-recognition-3.jpg

Végig követtem a Samsung hivatalos bemutatóját az új Galaxy modellekról, a Galaxy S8 és a Galaxy S8+ londoni leleplezését, - amit ide kattintva leshetsz meg - ahol külön részt szenteltek a telefon védelmének bemutatására. Itt a már jól megszokott pin alapú, rácshálóban jelt rajzolós, ujjlenyomat olvasó mellett, ami már az új modellben a hátlapra került, új feloldási mechanizmusként belekerült a Note 7-ből való írisz szkenner is. Ezen felül pedig külön kiemelték az arcfelismerő megoldást, amit talán már az Android korábbi verzióiban már megismerhettünk.

Aki kipróbálta, az tudja, hogy botrányosan csapnivaló volt, eszméletlen egyszerűen átverhető volt, még akár két különböző ember arcára is feloldotta a telefont, csak mert kerek volt a feje valakonek. Szóval aki nem akarta  a telefonját biztonságban tudni, az simán beállíthatta az arcfelismeréses feloldást. Az a helyzet, hogy ebben a hibában szenved a negyedmillió forinttól induló Galaxy S8 is, amit iDeviceHelp videójából is leszűrhetünk. A srácok csupán fogtak két S8-at, egyiket letették az asztalra, míg a másikon a tulajdonos képét megnyitva a másik felé tették, s láss csodát, a telefon megadta magát, és feloldott. Bár nem akkora nagy hiba ez, hisz ott van a sokkal biztonságosabb írisz szkenner, illetve az ujjlenyomat olvasó is ha biometrikus védelmet szeretnénk a telefonunkra, de azért aggasztó, hogy az ember ilyen árat fizet egy csúcstelefonért, és ilyen hibát nem voltak képesek kijavítani. Te mit gondolsz erről? Szerinted fontos az arcfelismerő a már meglévő opciók mellé?

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény.  Ja meg kövess az Instagramon is, ott is csupa érdekeset osztok meg. ;) 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr7912396375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása