Weskó

Kár érte, kiváló ügynök volt - Lenyomták a Windows-t

2017. április 04. 19:48 - Molnár Balázs L.

windows-8-vs-android.png

Azért lehet erős volt a kiváló ügynök kifejezés, legalábbis mobilos fronton biztosan. Eljött hát ennek is az ideje, már az Android az az operációs rendszer, amin a legtöbbet interneteznek az emberek. Várható volt, hisz legtöbben már így is telefonjukon lesnek meg mindent és egyre kevesebben használnak számítógépet. A StatCounter friss statisztikájából kiderül, amiben az asztali gépeken át, a laptopokig, tabletekig, telefonokig mindent eszközt vizsgáltak, és jelen pillanatban már az Android viszi a prímet egy hajszállal. Viszont későbbiekben ez az olló csak nyílni fog, hisz a Windows mobilos operációs rendszere az utolsókat rúgja, míg a Windows 10-se hozta azokat a számokat, amiket vártak tőle. Írjam már azokat a számokat mi? Csak a tovább után. :D

Na nem húzom tovább, az Android az fentebb említett eszközöket összevetve, 37.93%-os részesedést tudott megkaparintani, míg a Windows már "csak" 37.91%-ig sikerült eljutnia. Azért durva belegondolni, hogy ehhez a folyamathoz csupán pár év kellett, és annyira átstrukturálódott ez a szegmens, akkora fejlődés volt ezen a téren, hogy egy legalább 30 éve vezető operációs rendszert térdre kényszerített egy droid. A legdurvább pedig az, hogy a Microsoft is feladni látszik a mobilpiacon való lábmegvetést, hogy a legújabb csúcsmobilt, a Samsung Galaxy S8-at fogják árulni. Az indok pedig: az Office csomag. Ezzel próbálják majd eladni a saját portékájukat, hogy minél több emberhez eljusson. Szóval úgy tűnik, tényleg letettek a versenyzéssel, és ott próbálnak nyereséget generálni, ahol tudnak. Érdekességként a végére, gondolom mindenki felvetette közben, hogy és az iOS mennyinél jár? Beszúrom ide alulra a listát, és akkor lehet szemezgetni az adatimádóknak.

Source: StatCounter Global Stats - OS Market Share

  Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény.  Ja meg kövess az Instagramon is, ott is csupa érdekeset osztok meg. ;) 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr4512401225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása