Weskó

Itt az eszköz, amivel megtudhatod milyen a levegő éppen körülötted - Kickstarter kütyük #1

2017. április 10. 16:20 - Molnár Balázs L.

25abb0810d327c02421b62660daf799e_original.jpg

Sprimo Labs

 Úgy döntöttem, mivel csupa csupa eszméletlen jó dologgal van tele a Kickstarter, a közösségi kalapozás otthona, így indítok ebben a témában is egy sorozatot, ahol igyekszem majd felkutatni az éppen futó, ígéretes és hasznos kütyükkel előálló projekteket. Ha valaki nem tudná mi az a Kickstarter, a Kickstarter annyit tesz, hogy felületet ad olyan emberke számára, akiknek vagy egy ötletük, azonban tőkéjük nincs  az ötletük megvalósítására és ezen az oldalon pedig közzé teheti az ötletét, ahol az emberek pénzt küldhetnek neki arra, hogy megvalósítja azt. Cserébe általában előrendelésnél fele annyiba kerül, korábban kapják meg az emberek az adott cuccot, illetve egyéb előnyökben részesülnek az adakozók. Na de kezdjük is el akkor az új sorozatot.

03f813d3a90a815f30853f32684d6e55_original.png

Sprimo Labs

 Megint szembetalálkoztam egy hasznos kis Kickstarter projekttel, méghozzá a Sprimo levegőt folyamatosan ellenőrző eszközzel. Egy roppant kis eszközről van szó, amit csupán a telefonunkhoz kell csatlakoztatni, majd letölteni a hozzá elérhető applikációt, és indulhat is a levegő monitorozása. Pár másodperc múlva már a telefonon láthatjuk milyen a levegő ott ahol vagyunk, legyünk bárhol is a világban. A kütyübe épített érzékelő több ezer vegyületet képes felismerni, ezáltal garantáltan megtudhatjuk mit szívunk be éppen a tüdőnkbe. Továbbá természetesen a szokásos funkciókat is tudja, hőmérséklet és páratartalmat is méri.

2277e468607653138bde2ed9d8b656af_original_1.gif

Sprimo Labs

 Ez a funkció tetszett a legjobban nekem, ez pedig a közösségi térkép létrehozása az adatok alapján. A felhasználók városszerte mért adatait egy térképen összeszedve láthatjuk, hol és mikor éppen milyen volt a levegő, ezáltal akár ki is kerülhetjük az a helyet, ahol nem feltétlen egészséges éppen lenni. Hasznos kis cucc összességében, egyelőre iPhone-ra rendelhető elő, de már dolgoznak az Androidos verzión is. Valami 5-6 ezer forint az előrendelői ár, később pedig a végleges ár olyan 10-12 ezer környékén várható.

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény.  Ja meg kövess az Instagramon is, ott is csupa érdekeset osztok meg. ;)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr4312414979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása