Weskó

Ha szoktál online filmet nézni, lehet épp a háttérben használják a géped Bitcoin bányászásra

2017. december 16. 22:26 - Molnár Balázs L.

nintchdbpict000306226097.jpg

 Dübörög a Bitcoin bányászat, az egekben a videokártya árak és úgy látszik, mindenki Bitcoin milliomos akar lenni. Oly annyira, hogy rengeteg weboldal is titkos kódokat rejt az oldalak forráskódjába, ami rögtön aktiválódik, amint belépünk a weboldalra és kvázi a mi gépünk erőforrását felhasználva Bitcoin bányászásba kezd.

Amiről mi semmit nem tudunk, maximum az irdatlan mód való belassulás lehet észlelhető a számítógépünkön. Az AdGuard nemrég négy nagy videómegosztó portálnál is észlelte ez a megoldást, így ha te is szoktál online filmeket és sorozatokat streamelni, akkor bizony lehetséges, hogy most is másnak keresel pénzt a tudtod nélkül.

A cég szakértői szerint, mind az OpenLoad, Streamango, Rapidvideo és az Online Video Converter is ezzel a megoldással operál. A SimilarWeb becslésekbe is bocsátkozott, miszerint a négy weboldal teljes látogatottsága havonta közel 1 milliárd betérőt rejt és a Monero jelenlegi árfolyama szerint, közel 326 ezer dollárra rúg a havi bevétele ebből. Ebből pedig csak az Online Video Converter fél milliárd látogatót tud felmutatni és 200 ezer dolláros bevételt. Nemrég pedig egy szemfüles vendég a Starbucksban lett arra figyelmes, hogy a WiFi-re csatlakozva a mobilja borzalmasan belassult és egy idő után teljesen használhatatlanná vált.

Majd bekukkantott a függöny mögé és kiderült, hogy titokban a mobilok erőforrásait felhasználva bányásznak Bitcoint. A Starbucks természetesen reagált a helyzetre, leszögezte hogy ez csak egy elszigetelt eset és hogy a WiFi hálózatukat egy külsős cég biztosítja. Megoldás a helyzetre nem sok van, filmezésnél használjunk streaming szolgáltatásokat, mint az HBO GO vagy a Netflix, illetve normás vírusírtót, mobilon pedig ha van rá lehetőség, akkor a saját mobilnetünk.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr6913506241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása