Weskó

Gyllenhaal versus Zodiákus - Kritika

2017. május 14. 18:10 - Molnár Balázs L.

zodiac-car-lights.jpg

David Fincher Zodiákusa egy tisztes iparosmunka.

 Nos hol is kezdjem, merült fel bennem ez a néha roppant bosszantó gondolat. Ugyanis ismét egy olyan filmmel bővült a listám, amit bármikor megnéznék még legalább egyszer. Kétszer. Mindig is szerettem a krimiket, de mostanában nagyon ritkán készül olyan, amire azt lehet mondani, hogy igen ez valóban jól sikerült. Úgy ültem le a film megnézéséhez, hogy a David Fincher nevével fémjelzett, a Holtodiglan után pedig, ha fele annyira ütős lesz, már láttam egy jó filmet. (Későbbi film a holtodiglan, csak előbb láttam azt, mint ezt.) Akkor ne is húzzuk az időt, ugorjunk is neki.

Tovább
komment

A Zodiákus gyilkos - Sztori tájm #6

2017. május 14. 17:57 - Molnár Balázs L.

ajanlott_9.jpg

 Kicsit rég volt Sztori tájm. ja. Na de itt vagyok. Csapassuk. A Zodiákus gyilkos Észak-Karolinában tevékenykedett a '60-as, '70-es években.Elsősorban fiatal lányokat, párokat vagy egyedül lévő férfiakat gyilkolt késsevagy fegyverrel. Híressé mégis a levelei tették, melyeket a róla cikkezőújságoknak vagy épp a rendőrségnek küldött. Ezekben a levelekben mindiolyan információkat közölt a gyilkosságról, mely alapján biztossá vált, hogy ő volt az elkövető. Levelei titkosírással készültek, így ezek közül a mai napig van,amit nem sikerült megfejteni.

Tovább
komment

Milyen alkalmazást használjunk filmnézésre mobilon?

2017. május 12. 13:09 - Molnár Balázs L.

 smartphone-movie.jpg

 Már jó pár éve beköltöztek a zsebünkbe vagy a táskánkba az okos kütyük. Így manapság már utazás közben, a buszon vagy a vonaton is élvezhetjük a filmezést. Amellett hogy egyre nagyobb kijelzőket kapnak a készülékek, egyre jobb paneleket is, amik által már a hordozható készülékeink is akár a 1080p felbontás-t is képesek visszaadni. Ezáltal nem kell nélkülöznünk az otthon jól megszokott minőséget. Na de lássuk is melyek azok az alkalmazásokat, amik megkönnyítik a filmezést Androidon és IOS-en egyaránt.

Tovább
komment

Ezzel a tartóval Macintosh gépet varázsolhatsz az iPhoneból

2017. május 10. 19:43 - Molnár Balázs L.

image_1_2.jpg

 A nosztalgia nagy úr, mostanában pedig nagy trendje van visszahozni a régi dolgokat a köztudatba, majd hasznot húzni belőle. Most az Elago készített egy olyan telefontartót/tokot, ami egy mini mása az 1984-ben kiadott Macintosh gépnek. Aminek a Super Bowl reklámjáról már írtam hogy mennyire ütős volt, főleg úgy, hogy George Orwell 1984 c. könyve adta az alapját és az a Ridley Scott rendezte, aki a Szárnyas fejvadászt és az új Alien: Covenantot is jegyzi.

Tovább
komment

Hadat üzent az autóban való mobilozásnak a Nissan

2017. május 09. 11:59 - Molnár Balázs L.

signal_shield_4-1.jpg

 Amióta megjelentek a telefonok és főleg az okostelefonok, azóta egyre több baleset történik a vezetés közbeni mobiltelefon használat miatt. A kihangosított mobiltelefon még hagyján - erről is kiderült egyébként, hogy eltereli a sofőr figyelmét -, azonban sokan üzenetet írnak valamelyik üzenetküldő alkalmazással, így teljes mértékben leveszik a szemüket az útról és csak pár pillanat az egész, végzetes is lehet. A legrosszabb pedig ebben az, hogy nem csak a saját életét veszélyezteti ezzel, hanem a közelben lévő ártatlan emberekét is.

Tovább
komment
süti beállítások módosítása