Weskó

A lapraszerelt jövő, avagy így menti meg a bolygót az Ikea

2018. június 17. 00:15 - Molnár Balázs L.

ikea_2.jpg

 Olyan mértékű műanyag szennyezést visz véghez napjainkban az ember, hogy lassan belepusztulni látszunk a saját szemetünkbe. De nem elég, hogy mi belepusztulunk, az óceánok állatvilágának is kezd tele lenni vele a töke.  Szóval ahhoz, hogy egyáltalán a jövőben egy élhető környezetben éljünk, esetleg a gyerekeinknek egyáltalán legyen valami jövőjük, ideje lépni.

Tovább
komment

Hitler a spanom, anyának egy szót se

2018. június 12. 23:42 - Molnár Balázs L.

jojo-rabbit-taika-waititi-hitler-photo.jpg

 Taika Waititi az utóbbi években az egyik legtehetségesebb filmrendezővé nőtte ki magát úgy, hogy közben szerepelt is a filmjeiben. Számomra a Hétköznapi vámpírokkal kezdődött az egész, amiről itt zengtem ódákat, majd a Vademberek hajszájában folytatta azt a zsenialitást, amiért mostanra gyermeki rajongással várom az újabb alkotásait. Viszont utána jött egy Thor: Ragnarok, ami ugyan néha vicces volt, de leginkább már a ló túloldalán voltunk.

Tovább
komment

Elképesztő videón az Anthem játékmenete

2018. június 09. 22:20 - Molnár Balázs L.

3397696-anthem-pree3-promo-4.jpg

A tavalyi év egyik legjobban várós játéka volt az Anthem, mindaddig, míg végül el nem csúsztatták a megjelenését. Most azonban, a tavalyi előzetes után, az idei E3-mat megelőző EA Play-en elég nagy szeletett harapott ki a műsorsávból, hisz az egyik, ha nem a legnagyobb dobása lesz az EA berkein belül ügyködő BioWare-nek.

Tovább
komment

Az autók kulcs nélküli indítása embereket öl

2018. május 24. 21:11 - Molnár Balázs L.

4593262_45e3aaf5b5c534917a5b916bda542ba5_wm.jpg

 Aki hülye, haljon meg! Szól a régi mondás. Attól függetlenül, hogy a természetes kiválasztódást eme forma is megtestesíti, azért rájuk is vigyázni kell. Az amerikai közlekedési hatóság újabb szabályozást vezetne be, hogy az emberi butaság és feledékenység ne vezessen még több emberélet elvesztéséhez. Már jó pár éve egy kis kártyával indíthatjuk az autónkat. Ezzel eredetileg az autó tulajdonosok kényelmét, és az autótolvajok dolgát is szerették volna megnehezíteni.

Tovább
komment

Zsebre tettük a Pál utcai fiúkat

2018. május 18. 23:02 - Kiss.Norbert

img_0225.jpg

 Az olvasás mindenkinek jár. Ebből a rettenetesen egyszerű feltevésből indult ki egy olyan kezdeményezés, ami mindenképpen örvendetes, ebben a mai rém okos világban. A Gutenberg-galaxis egy apró, de annál fényesebb csillaggal gazdagodott a Poket Zsebkönyveknek köszönhetően, melynek a tesztüzeme hatalmas sikerrel zárult le május elején. Az ötlet a SZTALKER csoporthoz köthető, ami több fiatal művésszel az élén az olvasás népszerűsítését tűzte ki célul.

Tovább
komment

Az utolsó szöget a koporsóba.. - Taxi 5 kritika

2018. május 13. 23:57 - Molnár Balázs L.

maxresdefault_18.jpg

 Még február elején jelentkeztem egy bejegyzéssel, amiben elmeséltem, hogy gyerekkorom meghatározó szériája volt a Taxi sorozat. Hogy rajongtam Daniel négyszázhatosáért és a sorozat magával ragadó, általában bugyuta, de mégis szerethető lényéhez. Összeszorult gyomorral ültem be rá. Be is vitt egy tiszta gyomrost.

Tovább
komment

Nagyanyád pörköltje a kezedben?! - Pöriző Budapest szívében

2018. május 06. 00:19 - Molnár Balázs L.

31472687_654982831499485_5743928127382355968_o.jpg

© Pöriző

 Már hónapok óta tervben van, hogy a tőlem már megszokott stílusban, kicsit kimozduljon a blog a komfortzónájából és belevessük magunkat a véget nem érő zabálásba. Itt a nyár, én pedig készen állok mindenféle gasztro élmény befogadására, legyen szó távol-keleti ízekről vagy éppen magyaros ízekről, rápróbálok a dologra, aztán pedig itt összegzem az átélt megpróbáltatásokat. Tervben vannak fesztiválok is, szóval remélhetőleg ez a nyár, az a nyár lesz. Ha nem leszek lusta. Reméljük.

Tovább
komment

Ahogy az várható volt, megdöntötte a Star Wars rekordját is a Bosszúállók: Végtelen háború

2018. április 29. 19:58 - Molnár Balázs L.

3352819-avengers-3-infinity-war-21-wallpaper.jpg Pár éve a Star Wars: Az ébredő erőre akkora volt az érdeklődés, hogy minden idők legjobban nyitó filmje lett Amerikában, azonban jött a Marvel és tíz év alatt egy olyan univerzumot épített fel, ami lemosta még a Star Wars nosztalgiára épülő új trilógiát is.

Tovább
komment

Közérthetően az ördögűzésről

2018. április 19. 21:22 - Kiss.Norbert

Könyvkritika: A rítus

826710_5.jpg

 Mindenekelőtt fel szeretném hívni a figyelmet, hogy felejtsük el az „ekszöszájzbúk”-ot és társait. Matt Baglio könyvében ugyanis igazi ördögűzésekről esik szó, tehát húsvér ördögűzők számolnak be valódi esetekről. Erről szól ugyanis A rítus, a köztünk élő ördögről, megszállottságról és a gonosz elűzéséről. Erről valószínűleg mindenkinek van valamilyen elképzelése, de ezeket pontosan nem vagy csak nehezen tudnánk definiálni.

Tovább
komment

Jön az elektromos autópálya, forradalmat hozhat az elektromos autózásba

2018. április 15. 22:06 - Molnár Balázs L.

software_update.jpg

 Habár egyre jobban elterjed az elektromos autózás, leginkább még mindig városi felhasználásra alkalmasak ezek az autók. Hiába növekszik a hatótáv, még mindig a robbanó motoros autókkal érdemes és lehet ténylegesen hosszabb távokra elindulni. Svédországban azonban szeretnék felgyorsítani ezt a folyamatot és 2030-ra akár 70%-al csökkenteni a károsanyag-kibocsátást.

Tovább
komment