Weskó

Ne maradj le semmiről!

2016. szeptember 11. 19:52 - Molnár Balázs L.

Mint észrevehettétek, amikor az oldalra tévedtek, az feldob egy értesítés panelt a lap tetején. Nincs más dolgotok ezzel, mint elfogadni az értesítést, majd ezentúl élvezni a legújabb tartalmakat, amikről így garantáltan sosem maradtok le.

komment

Szeptemberi moziajánló

2016. szeptember 07. 14:01 - Molnár Balázs L.

Visszatértünk, most megnézzük mi is vár ránk mozifronton. A hónap elején visszatér az immár 49 éves akciósztár Jason Statham, hogy ismét szétrúgjon jó pár segget a Mestergyilkos második részében. Majd Clint Eastwood mester rendezésében érkezik a Sully, mely a  2009-ben a Hudson folyón kényszerleszállást végrehajtó repülő pilótájának, Chesley Sullenberger történetét meséli el.  A balesetet a repülögép hajtóművébe repülő madarak okozták. Főszerepben Tom Hanks és Aaron Eckhart. Szeptember nyolcadikán érkezik a Kilenc élet, egy amerikai-francia vígjáték, főszerepben Kevin Spacey-val (Tom Brand). Tom egy milliárdos, akinek természetesen a munkája az első. Kislánya szülinapjára egy cicát szeretne, de furcsa események okozata után, Tom macskává változik. (Csak én gondolom hogy van köze a névhez a Tom és Jerrynek?). Majd szeptember 16-án érkezik Edward Snowden története, az amerikai informatikus, aki nemzetbiztonsági és hírszerző ügynökségeknél dolgozott, majd ezek által sikerült hozzájutni olyan dokumentumokhoz, melyek tartalmazták a titkosszolgálatok mobil és internet megfigyeléseit. Talán még a Hét mesterlövész reboot-ról érdemes szót ejteni, ami igazi sztárparádéval kecsegtet. Olyan színészekkel találkozhatunk benne mint, Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D’Onofrio, Haley Bennett, Byung Hun Lee, Jason Momoa, Matt Bomer, Peter Sarsgaard vagy Billy Slaughter. Bemutató szeptember 22-én.

komment

Öngyilkos osztag - Kritika

2016. szeptember 07. 13:17 - Molnár Balázs L.

ongyilkososztag.png_1920x1080

Nyomokban spoilert tartalmazhat! Ismét egy olyan cím, amit emberek milliói vártak világszerte. Majd eljött a nap, bemutatkozott, és mindenki lehordta a sárga földig. Szándékosan nem olvastam el egyetlen egy kritikát sem, de akarva-akaratlanul már a cikkek címéből láttam, hogy eszméletlenül savazzák a filmet. Ezért hát az igazság nevében felkerekedtem, és beettem magam a moziba. Sikerült is a küldetés, méghozzá 4DX-ben volt szerencsém megnézni. Gyerekek... kegyetlen nagy élmény ez a 4DX. Mindenkinek ajánlom hogy legalább egyszer próbálja ki ha lehetősége van rá. Persze vannak hiányosságai, és idővel már megszokja az ember, és mi sem természetesebb hogy mozog a szék, szagokat érzel, és a pofádba spriccel az előtted ülő széke, de én az első tíz percet végigvigyorogtam mint valami hülyegyerek.

 

Na de na. Ne térjünk el a témától, nézzük milyen volt szerintem a DC következő nagy dobása a Batman vs Superman után. Ha emlékeztek még, először ez is olyan komornak indult mint az imént említett alkotás, viszont a Warner beparázott, hogy ne legyen akkora bukás mint a Batman vs Superman. Ami laza 870 millió dollárt jelent amúgy, viszont a nézőknek és a kritikusoknak sem jött be. Amiről már én is értekeztem korábban. De korántsem lett olyan rossz ez a film mint beharangozták. Kezdjük a mellette dolgokkal: A karakterek bemutatása egészen elfogadható volt, mindenkiről megtudtuk mit tett, és hogy mire képes. Ezek közül magasan kiemelkedett számomra Margot Robbie alakítása Harley Quenn-ként, kellően beteg volt, és jól is állt neki a szerep. Természetesen a szinkron most sem vált filmek javára, de ezen felül is ő tényleg jó volt. A következő karakter aki említést érdemel, Viola Davis Amanda Wallerként, annyira badass csapatfőnök volt, hogy csak pislogtam. Valami ilyesmit vár az ember a karakterétől. Hangulatára sem volt panasz, kellemesen szórakoztató volt, poén is volt pár benne, de érződött hogy a nagyját kényszerűségből, és az újravágás eredményeként szülték meg. Így hát olyanok is voltak. Főleg Bumeráng kapitány.. áh hagyjuk is.

 

Nézzük mi nem volt jó benne. Joker. Joker írtó rossz volt benne, Jared Leto ugyanabba a hibába esett, mint Jesse Eisenberg Lex Luthor karakterével. Totálisan túljátszotta. Nevetségesen sz.r volt.. A másik meg hogy alig volt benne a filmben, körülbelül négyszer tűnt fel az egész alatt, akkor is hozta a formáját.. Viszont most már az a Joker volt filmre víve, aki bandavezér. Ez pozitív volt, ellenben a karakterrel. Aztán a főellenség is hasonló volt, merül fel az emberben a kérdés hogy mi motiválja a gonoszt. Miért csinálja azt amit. Hát ez jó kérdés, mert egy büdös szó nem esett róla.

 

A film vágói sem álltak a helyzet magaslatán, néha annyira összevissza volt megvágva a film, az ember csak úgy kapkodta a fejét hogy most akkor mi is történik, máskor meg épp a vágás hiánya volt a probléma. Okés. Ezeken túllépve is lehetett volna még menteni a filmet, ha írtak volna egy olyan sztorit ami elviseli ezeket a hibákat. DE NEM. Mert fogták és a sablonfiókból előhúztak egyet, és átírták a Piszkos tizenkettőt Öngyilkos osztagra. Ugyanígy a főszereplő, Deadshot. Will Smith próbálta kihozni a legtöbbet a karakterből, de nem volt benne mit kihozni. Egy bérgyilkos, aki sohasem hibázik. Mégis a háttértörténete annyira unalmas volt. Szerinted őt mi motiválta vajon hogy beálljon a csapatba? A lánya. Hogy együtt lehessenek. Na ne.. :) Tényleg sokkal több volt ebben a filmben is, de ha akarod úgy is megnézed a filmet, akárki akármit mond róla, akárcsak én, és őszintén megvallva, ha szimpla néző szemmel nézem, jól szórakoztam rajta, tökéletes kikapcsolódás volt.

komment
süti beállítások módosítása