Weskó

Meseteóriák a köbön #3 - Hey, Arnold

2016. október 11. 17:03 - Molnár Balázs L.

landscape-movies-hey-arnold.jpg

 Már a harmadik résznél tartunk srácok, és még mindig csomó jóságot tartogat az internet nekünk. Ebben a részben pedig Hey, Arnoldról hoztam nektek pár teóriát, szokásosan a már megszokott beteg fajtából. Mellesleg jövő évben érkezik a Hey, Arnold The Jungle Movie névre hallgató egész estés mozifilm, ami az utolsó résztől veszi fel a történet fonalát, és olyan kérdésekre is választ kaphatunk belőle, mint hogy mi is lett igazából Arnold szüleivel. De addig is, számtalan teória született ezzel kapcsolatban is. Nem győzöm ismételni magam, hogy senki ne higgye el ezeket, csupán elméletek, főleg hogy a cikk végén pedig az igaz történetről is lehull a lepel. Továbbra is maradjon szép emlék, egy generáció nőtt fel Arnold és barátai kalandjain. Ahogyan én is.

Szülei története

 Arnold egy panzióban él, New York egyik lepukkant negyedében, amit nagyszülei vezetnek. Sokszor láthattuk képeken, illetve hallhattunk történeteket Arnold igazi szüleiről. A teória szerint igazából a nagyszülők nem is a nagyszülei, hanem ténylegesen a biológiai szülei. Csak már nagyon öregek voltak amikor megszületett. Következő pontban magyarázatot találsz erre is: Lehet azért hiszi az egészet, hogy az igazi szülei meghaltak, és a nagyszüleivel kell a panzióban élnie, mert a betegsége okán, nem képes megkülönböztetni a valós dolgokat a valótlanoktól. Egy másik elmélet szerint pedig Gertie és Phil mentálisan instabil öregember, és csak hazudják Arnoldnak szülei fiatal halálát a repülőgép szerencsétlenségről. 

212d9562-84e6-4ee0-8fc2-a135043bd865.jpg

 Feje formája

 Feje formája pedig egy betegségből adódik, amit Arnold chiari szindrómának hívnák. Innen kaphatta ő is az Arnold nevet. Ebből az okból kifolyólag az iskolában rengeteg szekálásnak volt kitéve, emiatt elmeállapota is megromlott. Hogy próbáljon a képzelgései ellen tenni, kitalált rengeteg képzeletbeli barátot, akik hasonlóan degenerált fejszerkezettel léteztek. Így könnyebb volt számára feldolgozni, hogy nincs egyedül.

hey-arnold-garbage-can-lids.gif

Igazából Helga a főszereplő

 Egy Reddit felhasználó pendítette meg azt az elméletet, ami szerint igazából nem is Arnoldról szól a sorozat, hanem Helgáról. Azzal érvelt állítása mellett, hogy a sorozatban mindig neki voltak a hosszú, fontos monológjai. Ő volt az a karakter, aki olyan lelki problémákkal küzdött, mint a nagykorúság kérdése és az önállóság.

hey-arnold-helga-pretty-amazing-person.gif

Az igaz történet

 Egyesek szerint a Hey, Arnold megalkotója csupán lopta az ötletét a sorozathoz. De nem volt erre szüksége, hisz saját magáról mintázta Arnoldot, és azt meséli el, ő hogyan is élte meg a gyerekkort. Craig Bartlett szerette az animációs filmeket és a meséket, és minden álma az volt, hogy készíthessen egyet ő is. Volt egy ötlete milyennek is szeretné a sorozatát, milyen is volt gyerekként, hogy álmodozó és élénk képzelő ereje volt. Ezek alapján elkezdte megírni a sztorit. Főiskola után munkát kapott a Fecsegő tipegők rajzfilmben, ahonnan egyenes út vezetett a Nickelodeon fejeseihez, akik rábólintottak az ötletére. Ahogy szokták mondani innentől pedig már csak történelem.

based-on-a-true-movie.jpg

Mi történt igazából a szüleivel?

 Rengeteg rajongói levelet kapott a rajfilm készítője, amiben szülei igaz történetéről kérdezték. Végül kitalálta azt a történetet, hogy Arnold szülei elrepültek a dzsungelba, majd ott eltévedtek. De mire bekerült a mesébe a történet, addigra már számtalan hasonló elmélet született. Nem fogadták el válaszként az eltűnt szülők meséjét. Arnold sosem volt a két nagyszülő gyermeke, és ők sem voltak megtébolyodott öregemberek (bár azért volt pár rész, amit mai napig nehéz hova tenni..:D), mindenesetre nem hazudtak neki a szüleiről. Csupán annyira homályos a szüleit körülvevő történet, hogy az emberek elkezdtek elméleteket gyártani.

01thejournal_0_0.jpg

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, kövesd a Facebook oldalam, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény.  Ja meg ott az Instagram is, ott is csupa érdekeset osztok meg. ;) 

További részek:

1.rész - Spongyabob Kockanadrág

sponge_bob_sponge_out_of_water_1475673414_2.jpg

2.rész - Fecsegő Tipegők

fecsego-tipegok-letoltes_3.jpg

4.rész - Phineas és Ferb

we_re_gonna_build_a_rollercoaster_2_1.jpg

5.rész - Propaganda mesék

med_1438251257_image_2_1.jpg

6.rész - Fosterék háza képzeletbeli barátoknak

168802_0_1.jpg

7.rész - Görcs ikrek

the-cramp-twins-new-pictures-8_1_1.jpg

8.rész - Bátor a gyáva kutya

1003763-gallery-of-courage-the-cowardly-dog-backgrounds_1_1.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr8611783749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása