Weskó

Meseteóriák a köbön #8 - Bátor a gyáva kutya

2017. január 08. 21:08 - Molnár Balázs L.

1003763-gallery-of-courage-the-cowardly-dog-backgrounds_1.jpg

 Azt hiszed elfelejtettem? Tévedsz. Mondjuk tavaly november óta bent csücsül, arra várva, hogy lássátok. No de essünk is neki. Mai alanyunk nem más, mint Bátor, a gyáva kutya. Természetesen ő sem maradhatott ki az elképesztő teóriák sorából, így most lessük meg, mit találtak ki számára. Remélem nem kell bemutassam a mesét. Mert nem fogom. Az elmélet szerint, mindent Bátor szemszögéből látunk. A legnagyobb trauma a szülei elvesztése volt. Megint halál. Menő. Annyira kreatívak. Volt egy rész, az Emlékezés Bátor múltjára, amiben kifejtették részletesebben hogyan is történt ez.

Ebben kiderül, hogy Muriel egy elhagyatott sikátorban lelt rá még kiskorában. Talán ez okozhatta számára azt a törést, ami által minden látogatójukat gonosznak tekinti, majd potenciális veszélyforrásként a gazdáira nézve.

600-6-e6473a7a674937a76d48fd0ca0a3756f.gif

 A másik elképzelés szerint pedig Muriel csak gyerekekre felügyel, akiktől a kutya fél, így láthatja őket veszélyes madárfiókaként illetve megvadult mosómedvéknek. Tulajdonképpen pedig Murielék nem a semmi közepén élnek, hanem a kutya látja így, ami azzal magyarázható, hogy nem sétáltatják sokszor, ezért Bátor nagyjából csak a házat ismeri. Erre talán még Eustace szokásos morcos öregember viselkedése adhat választ, aki bármi is történik, ugyanúgy viselkedik, ami azért egy rablótámadás esetén eléggé fura. Sajnos ezekhez az elméletekre, a sorozat készítője nem reagált, így továbbra is maximum találgathatunk mi miért is történt a mesében. Egyébként az első epizódját annyira szerették a kritikusok, hogy Oscar jelölést kapott.

 Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, kövesd a Facebook oldalam, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény.  Ja meg ott az Instagramon is, ott is csupa érdekeset osztok meg. ;)

További részek:

1.rész - Spongyabob Kockanadrág

sponge_bob_sponge_out_of_water_1475673414_2.jpg

2.rész - Fecsegő Tipegők

fecsego-tipegok-letoltes_3.jpg

3.rész - Hey, Arnold

landscape-movies-hey-arnold_2.jpg

4.rész - Phineas és Ferb

we_re_gonna_build_a_rollercoaster_2_1.jpg

5.rész - Propaganda mesék

med_1438251257_image_2_1.jpg

6.rész - Fosterék háza képzeletbeli barátoknak

168802_0_1.jpg

7.rész - Görcs ikrek

the-cramp-twins-new-pictures-8_1_1.jpg

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr4211963573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása