Weskó

Bár otthon maradt volna Bödör Gáspár

2020. május 04. 21:55 - Molnár Balázs L.

bodorek_uton-budapestre.jpg

 Nem csak a koronavírus tetőzött kis hazánkban, hanem a kereskedelmi tévézés is meglovagolta a fostenger legmagasabb hullámait. Nem elég, hogy olyan műsorokat generáltak a koronavírus miatt, mint a Maradj haza magadnak, Made in Karantén vagy a Maradj otthon, most 19-re lapot húzott a TV2, és rommá reklámozva leadta az Egyszer volt Budán Bödör Gáspárt.

Már bejáratott koncepcióval dolgozhattak, hisz A mi kis falunk és a Drágaörökösök a konkurenciánál hatalmas népszerűségnek örvendenek.

(Pedig ott is annyi tényleg jó poén van, mint árvaházban a szülői értekezlet.) Ennek köszönhetően a Bödörék első része 1,2 milliós nézettséget generált, ami manapság mocskos jónak számít. Holott pedig egy olyan szintű szekunder szégyen érzetet alakít ki az emberben az első képsoroktól egészen a 43 perces játékidő végéig, hogy az valami botrány. A sztori annyi, hogy van egy vidéki kis falu, ahol Bödörék élnek, a család feje pedig a helyi suttyó, Bödör Gáspár, alias Stohl András. Majd egy nyomós indok miatt az egész családnak evakuálnia kell a faluból, célba pedig a fővárost veszik. Ha lehet valahogy teljesen degradálni a vidéki lakosságot, segghülyének, értetlennek és szociális analfabétaként bemutatni, a Bödörék ezt simán abszolválta.

Természetesen a "poénokat" is erre próbálták felfűzni, amik nem csak azért nem működtek, mert szarul voltak megírva, hanem a színészek játéka is bőven karcsú volt. Ha nem azon viccelődik Bödör, hogy az anyósnak mennyire a föld alatt kéne már lennie, akkor a suttyóságán kéne nevetni, de Stohl annyira átesett a karakter túloldalára, hogy bőven kimeríti a ripacskodás fogalmát. Ez a hajó nagyon elment valahol, leginkább a sorozat írói nem vették a fáradtságot arra, hogy legalább egy Mi kis falunk szintet hozzanak, de a karakterekben is bőven sokkal több potenciál lett volna, ha kihozták volna belőlük a színészek. Egyetlen jó pillanata Kulka János cameoja volt. Egyelőre megpihen a sorozat, hisz az RTL is őszig jegeli az Apatigrist és A tanárt is, így nekik is muszáj félrerakni valamit, amit majd ezek ellen küld. Bár gyanítom, hogy az első rész hatalmas nézettsége őszre jócskán leapad.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr6015660406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása