Weskó

Drágábbak lesznek a játékok az új konzolokra?

2020. július 08. 21:23 - Molnár Balázs L.

dualsense-ps5-xbox-series-x-controller-half.jpg

 Most, hogy nyakunkon az újabb konzolgeneráció, újra felmerült a kérdés bennünk, hogy most vajon drágábbak lesznek-e a játékok. 

GamesIndustry.biz ette, hogy a már jól megszokott 59.99 dolláros ár helyett, a next gen konzolokra 69.99 dollárért rendelhető elő a következő NBA játék. Ha pedig arra gondolunk, hogy valamelyest egyszerűbb lett a játékok fejlesztése, a fejlettebb játékot futtató motorokkal és a konzolok teljes mértékű PC architektúrává alakulásával, gondolhatnánk, hogy a játékok ára is csökkenni fog. Ezt viszont el is felejthetjük, hiszen jönnek az újabb grafikai megoldások, az pedig már csak mellékes, hogy amekkora világokkal és kidolgozottsággal érkeznek a legújabb AAA játékok, illetve elvárjuk az egyedi, gigantikus fordulatokkal elátott kampány módot, legalább 30-40 órányi játékidővel, mi pedig ezért továbbra is 20 ezer forintot szeretnénk fizetni.

nba-2k21-ps4-xb1_ek6b.jpg

nba-2k21-ps5-xsx_c5fc.jpg

Összehasonlításképpen 20 ezer forintot fizettünk egy 6-8 órás kampányért 7-8 évvel ezelőtt egy erősen középszerű Call of Duty hentelésért, ami azért messze nem egy Red Dead Redemption 2 mércéjű játék. Ha pedig annyiba kerülne, amennyibe ténylegesen kerül legyártani a játékokat, marketinggel mindennel együtt, akkor bizony messze duplája is lenne az áruk. Ott lenne az igazi sírás. Nos, ha ténylegesen 10 dollárral emelkedik a következő generációs konzolokra kiadott játékok ára, viszont cserébe elhozzák azt az ugrást, amit ilyenkor várunk (bár mivel egy ekkora játék fejlesztése 2-3 év, ezért az igazán betyár játékok valamikor a generáció közepén jönnek el, lásd az előző generációt.) ténylegesen 60/120fps-el fognak futni, megkapjuk az RTX támogatást, neadjisten 20-30 órás kampányokat és zseniális történetekkel kápráztatnak el minket, akkor azért lenyelhető az a 3-4 ezer forintos drágulás.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr8915979550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása