Weskó

Batwoman - pilot kritika

2019. október 18. 21:48 - Molnár Balázs L.

batwoman-ruby-rose-the-cw.jpg

 Október 15-én befutott az HBO GO-ra a CW által készített Batwoman, így a Arrow, The Flash, Legend of Tomorrow, Supergirl négyes mellé becsatlakozott egy újabb szuperhős sorozat. És mivel utolsó évadát tapossa az A zöld íjász, a helyét be kell tömni egy újabb szériával. A Foxon pedig ugyancsak idén véget ért a Gotham, Bruce Wayne életét feldolgozó, alsóhangon zseniálisan összerakott eredet sorozat, adódott a lehetőség, hogy ismét visszatérjünk Gotham városába, most azonban Batman unokatestvérének életét vêgigkövetve. 

 A sztoriban ott veszi fel a fonalat a sorozat, hogy már harmadik éve nyoma veszett Batmannak, így a városnak lépnie kellett, egy magán védelmi cég lépett a Sötét lovag helyére, akinek a vezetője Kate Kane édesapja. Majd mikor már azt hiszik, végre újra biztonságos a város, lekapcsolnák a Batman lámpát.. Rengeteg negatív kritika érte a sorozatot már az előtt, hogy egyáltalán bemutattak volna belőle egyetlen percet is. Ezt leginkább a főszereplő, Ruby Rose miatt tették, aki nyíltan vállalja, hogy az ellenkező nemhez vonzódik.

batwoman-750x.jpg

 Ezt pedig a karaktere is örökölte, és nem is volt rest az arcunkba tolni a sorozat. Hogy itt bizony nem elég, hogy női szuperhős, de még a saját neméhez is vonzódik. Arról nem is beszélve, hogy azt a végletekig elpuffogtatott háttérsztorival áldották meg a karaktert, aminél azért egy agyfaszt kihord ülve az ember. Az első részben rögtön telepumpálnak minket olyan információkkal, amikkel egyáltalán nem kellett volna minket fárasztani.

 Jó, elismerem, nem várható el egy CW sorozattól az, amit egy Netflixes Daredevil vagy Punisher lerakott karakter építésben, és az atmoszféra is egy erős kettőséget foglal magában, leginkább a szórakoztatni szeretne, de annyira mégse vegyük komolyan, viszont mégis emberi tragédiákat és sorsokat szeretne bemutatni, egy női hős karakterén keresztül. Összességében az első részben nagyjából felvezettek mindent a karakterrel kapcsolatban, amit ha jól bontanak ki és dolgoznak fel, akkor ebből egy egész jó kis sorozat kerekedhet ki. Viszont ehhez kell az is, hogy tökösebben hozzányúlnak a cselekményhez, és nem maszatolva csinálnak egy leszbikus szuperhősről szóló sorozatot, csak hogy ilyen is legyen.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr415232788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása