Weskó

Viszlát lebukás, ha pornót nézel a gépen

2017. november 30. 22:09 - Molnár Balázs L.

teacher-fired-over-porn-empire.jpg

 A Microsoft nemrég benyújtott egy olyan szabadalmi megoldást, miszerint az Edge böngésző  automatikusan detektálná, ha a felhasználó olyan tartalmat néz, mint a pornó vagy nem biztonságos oldalt észlel, azonnal átvált inkognitó módba, ezzel védve a gép előtt ülő személyt, továbbá rengeteg kínos szituációtól is megkímélheti őt, ha az ember esetleg elfelejtett volna inkognitó módba lépni előtte, illetve nem törölte az előzményeket.

A megoldást egyébként úgy is be lehet állítani, hogy azonnal kapcsoljon át vagy minden olyan oldal, amit úgy gondol a böngésző, hogy nem épp családbarát tartalom, ott felajánlja opcióként az inkognitó módot.

disable-microsoft-edge-welcome-first-run-page.jpg

A böngésző egyébként listázná a webhelyeket és nem automatikusan ismerné fel az oldalon történő dolgokat, vagy akár mi is hozzáadhatnánk oldalakat, biztos ami biztos alapon. Hogy erre mennyire van szükség, amikor simán egy bővítmény is ellátná ezt a feladatot, az már más tészta, mindenesetre jó pár kínos pillanattól szabadulhatna meg néhány ember. Bár nem hinném, hogy emiatt bárki is váltana a jól bevált Chrome böngészőről az Edge-re.Te mit gondolsz a dologról?

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr6813407411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása