Weskó

Hasznos alkalmazások #5 - Evernote

2017. március 27. 13:20 - Molnár Balázs L.

evernote_f8fc5cb6ecb3425d0b7ce2a22bf6739e.jpg

 Nem titkolt célom ezzel a sorozattal, hogy közelebb hozzam az embereket az őket körülvevő eszközökkel. Sokak nem is használják ki a telefonjuk tudásának negyedét sem, ellenben a legújabb Samsung zászlóshajókkal rohangálnak. De minek? Rengeteg embernek fogalma nincs, mire is képes a zsebükben lapuló telefon, vagy éppen az otthoni asztali gépük. Ezek pedig hatalmas lehetőségeket rejtenek magukban, mi pedig nem élünk ezzel.  

Nagy hiba. Én például most ezt a bejegyzésem is az Evernote alkalmazással pötyögöm hazafelé a buszon, így hasznosan töltőm az időt mert tartalmat gyártok, plusz bemutathatom nektek is mennyire fasza kis alkalmazás ez. Az Evernote egy jegyzetelő app, amiben feljegyezhetjük gyorsan akár a bevásárló listát, vagy épp bejegyzést írhatunk. Tudunk bennük cliparttól kezdve képeken át rengeteg dolgot beszúrni. A legjobb pedig benne az, hogy teljesen cross-platform az egész, így amit itt most megírok, otthon a gépen csak simán megnyitom, megformázom és már mehet is kifele. Plusz igyekeztek nagy hangsúlyt fordítani a közösségi oldalára, így simán megoszthatjuk noteszeink barátainkkal a Facebook Messengeren is akár.

pricing.jpg

 Beépítettek egy work chat nevezetű funkciót is, ami mint a nevéből következtethetünk is, munka közben simán megbeszélhetjük a társunkkal a felmerülő problémákat, vagy leadhatjuk neki az ebédrendelésünk. Három csomagot kínál, az egyik a Basic alapcsomag, a második a Plus, majd végül a Premium a legdrágább és legtöbbet kínáló. A Basic csomaghoz kapunk 60Mb tárhelyet, 2 eszközünk között szinkronizál. Míg a Plus és a Premium csomag már 1GB és 10GB tárhelyet kínál, ami garantáltan elég lesz már bármire. Egyébként én a Basic csomag 60 megájával egy éve vígan elvagyok. Ezeknél pedig már az összes eszközünk között szinkronizál, illetve már netkapcsolat nélkül is menti a feljegyzéseink.

Lehetőségünk van már PDF formátumban is menteni őket. Legalábbis ezt írják hozzá, pedig ugyanúgy az alapcsomag is menti alapból, ha elmegy a net, vagy csak kilépünk az alkalmazásból. Plusz ezeknél már kapunk a pénzünkért support támogatást, illetve előrébb veszik a nekik küldött leveleink, mint másokét. Ezen felül még pár apróságot is kapunk ezekhez. A Plus csomag 1400 ft havonta, míg a Premiumért 2900 ft-ot kérnek el egy hónapért. Én nagyon megvagyok vele elégedve, el sem tudnám képzelni nélküle az írást. Mindig velem van, bármikor feljegyezhetek bele bármit, hazaérve pedig folytathatom rajta a munkát. Csak ajánlani tudom. Jó rég volt már hasznos alkalmazások rész, talán tavaly november tájékán volt az utolsó, de igyekszem visszahozni a köztudatba. :)

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonlót, dobj egy lájkot vagy oszd meg, kommentben pedig jöhet a vélemény.  Ja meg kövess az Instagramon is, ott is csupa érdekeset osztok meg. ;)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr2212372563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása