Weskó

Hamarosan Samsung telefonunkkal nyithatjuk és indíthatjuk az autónkat

2021. január 19. 09:31 - Molnár Balázs L.

samsung-exynos-cpu-audi-7.jpg

Eddig egyedül az Apple jelentette be, hogy digitális kulcsként használhatók lesznek a telefonjaik az erre előre felkészített BMW-ken.

 

 Ez annyit jelent, hogy elêg lesz majd a telefonunk ahhoz, hogy kinyithassuk az autónkat, majd be is röffentsük vele. Most pedig a Samsung is bejelentkezett a buliba, míg az Apple egyedül a bajor céggel kooperál, addig a Samsung rögtön négy gyártóval paktált le, hogy megkönnyítse az életünk. A Samsung is csatlakozott a BMW-hez, emellett az Audi, Ford és a Genesis autóival is kompatibilisek lesznek a telefonok.

 A Samsung ehhez egy nagy sávszélességű hálózatot használ majd, ennek köszönhetően ahogy közel sétálunk majd az autóhoz, nem kell elővennünk a telefont, az autó érzékelni fogja a közelségünk és már nyitja is az ajtót. Ehhez hozzájön majd a Samsung SmartThings app, amivel később majd távolról indíthatjuk az autót, kapcsolhatjuk a fűtést, vagy a klímát, hogy mire kiérünk, kellemes legyen a kis testünknek. Ha ez nem lenne elég, ezen a rendszeren keresztül az autónkból is kezelhetjük majd az okosotthonunk kütyüjeit. 

 

 Emellett az S21 bemutatóján leleplezte a SmartTag eszközét is a Samsung, amivel pont az elveszett kulcsok megkeresésére irányuló megoldást próbálja kínálni a koreai óriás.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wesko.blog.hu/api/trackback/id/tr1916395428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása